Aydın İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Dr. Erol"un 15 gün önce akciğer filmi çektirmek üzere gittiği ADÜ Radyoloji Anabilim Dalı"nda Yrd. Dr. Füsun Taşkın"ın ısrarı üzerine yaptırdığı mamografi ve ultrasonografi sırasında görülen ufak bir kitleden alınan biyopsisi ADÜ Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Meteoğlu tarafından malign olarak tanılandı.
Tamamlanan tüm tetkikler sonrasında ADÜ Nükleer Tıp Anabilim Dalı"nda Yrd. Doç. Dr. Arzu Cengiz ve Araş. Gör. Dr. Sevinç Armağan tarafından işaretleme yapıldı. ADÜ Anesteziyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Feray Gürsoy ve Doç. Dr. İbrahim Kurt tarafından verilen anestezi ile başlayan operasyon Prof. Dr. Serdar Özbaş tarafından tamamlandı. Başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuşan Erol"un takibinin ADÜ Medikal Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nezih Meydan"ın destek ve yönlendirmesi ile gerçekleştirileceği bildirildi.
Kanser teşhisi konması ve sürecinde yaladıklarını anlatan Uzm. Dr. Nazmiye Erol, “Asıl önemli olan hastanın hazırlanması ve bilgilendirilmesi; hekim de olsanız hasta olmak çok farklı. Belki de en zor hasta, hekim olan hasta. Bunun daha kötüsü, hasta yakının da hekim olmasıdır her halde. Cerrahi teknik kuşkusuz onkolojik bir girişim için önemli; ancak hasta ve yakınlarına yaşatılan aydınlanma ve güven de en az bunun kadar değerli oluyor. İşte bu noktada Dr. Özbaş"ın sergilediği müşfik, etik ve bilge duruş, hasta ve hasta yakını olarak bizi her açıdan mutlu etmiştir. Bizi derinden etkileyen bir diğer konu, kendi ilimizde ulaşabildiğimiz sağlık hizmetinin tam bir ekip anlayışı içinde olmasıdır. Tanı aşamasında başlayan ekip çalışması, hazırlık ve operasyon günü ile de bitmemiştir. Asistanı, hemşiresi ve personeli ile taburcu olana kadar sürüp giden deneyimli ve kucaklayıcı bu yaklaşım, hastalığın vazgeçilmez bir parçası olan takip için de güven vericidir. Bu ekibin kimi temel parçalarının, bizzat bu kurumda yetişmiş ve yetişiyor olması ise çok gurur vericidir” dedi.
Gerçekleşen bu operasyonda ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi"nin önemli bir başarıya imza attığını savunan Prof. Dr. Haluk Erol da, “Bu süreç tavsiye edilecek bir durum olmasa da, mutlaka haberdar olunması gereken bir konu. Haberdar olunacak benzer bir konu da, ilimizde KETEM tarafından gerçekleştirilen taramaların, kanserin erken tanısı alanında sağladığı başarılardır. Bu mücadeledeki başarının artışı için, bireylerin konuya yönelik farkındalıklarının artışı ve yapılacakların ertelenmemesi çok önemli. Hekim olarak bizler de bu açıdan öncü ve örnek olmalıyız. Sebebi tatsız da olsa yaşadıklarımız içindeki olumlu yanları görebilmek çok güzel. Bu olumluluğun gerek hastalık sürecinin seyri için, gerekse de ekibin başarısı için devamlı olmasını diliyor, emeği ve desteği olan tüm dostlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.