Adnan Menderes Stadyumu"nda yapılan mezuniyet Törenine Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlere katılan öğrenci velileri törene yoğun ilgi gösterdiler. Üniversite merkez kampusuna sığmayan mezunlar için Adnan Menderes Stadyumunda düzenlenen törenlerde 4 bin 663 öğrenci kep fırlattı.
Törende konuşan ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, mezun öğrencilere çeşitli öğütlerde bulunarak, kendilerinden vatana millete faydalı birer vatandaş olmalarını istedi. Öğrencilere entelektüel ve üniversel öğrenme becerilerini, çevre duyarlılıklarını araştırma heyecanlarını sürdürmeleri gerektiğini dikkat çeken Boylu, “Sevgili gençler şiddeti reddedin. Merak ve hayal etme duygunuzu, yenilikçiliğinizi kaybetmeyin. Dünyaya soru sorup, sorularınızın yanıtı ve çözümün peşinde koşun. Yaşama boyu öğrenmeyi sürdürün. Sizlerden beklentim şudur; lütfen üniversite diplomalı okuma ve yazma özürlü olmayın. Çok okuyun, az yazın. Yaşama karşı daima bir projeniz olsun” dedi.
Daha sonra bölüm birincilerine diplomalarının ve plaketlerinin verilmesiyle devam eden tören sonunda öğrenciler mezuniyet yemini edip keplerini havaya fırlattılar. Tören sonunda şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen öğrenciler mezun olmanın sevincini arkadaşları ve aileleriyle kutladılar. iha