Aydın Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aday Memur Temel Eğitim Semineri’ne Valilik müdürlüklerinde ve 15 ilçenin kaymakamlıklarında ilk defa devlet memuriyetine atanan aday memurlar katılıyor. 13–24 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan temel eğitim semineri 10 gün sürecek. Aydın İl Özel İdaresi İl Genel Meclis salonunda yapılacak olan seminer Vali Yardımcısı Halis Peker ve Celal Ulusoy tarafından başlatıldı.
Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğretmenlerin ders vereceği seminerde “İnsan hakları, yazışmalar, terör” gibi konular anlatılacaktır. Toplam 55 saat sürecek olan seminer, 24 Şubat Cuma günü sınavla tamamlanacak.
Seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, memur adaylarına uyarılarda bulunarak, “Eğitim, hayatımızın her aşamasında bizim için temel unsur haline gelmiştir. Okullu ve okulsuz eğitim belli bir meslek edinmeye ilişkin eğitim, mesleği edindikten sonra mesleği sürdürebilmek için hizmet içi eğitim sürekli önümüze gelmektedir. Ve sürekli eğitim diyoruz aslında bundan tabiî ki rahatsızlık duymadığınızı ve duymayacağınızı düşünüyorum. Çünkü öğrenmek bizim için en büyük fırsattır. Bilgi bizim için en büyük güçtür bilgi edinmek bizim için en büyük amaçtır. Hem işimizi iyi yapabilmek için hem de başarılı olabilmek için, kişiliğimizi geliştirebilmek için, toplum içersinde saygınlığımızı sürdürebilmek koruyabilmek için insan olarak varlığımızı ifade edebilmek için her aşamada, her yerde ve her ortamda kendimizi ifade edebilmek için bilgiye ihtiyacımız var ve sürekli yeni bilgilere ihtiyacımız var. Artık günümüzde ve okulda elde ettiğiniz bilgiler size ancak birkaç yıl yetebilir. Daha sonra aldığınız eğitimde elde ettiğiniz bilgiler yine birkaç yıl daha sizi idare edebilir ama asla yeterli değildir. Önünüzde uzun bir çalışma süreci var nelerle karşılaşacağımızı tam olarak bilemeyebiliriz. Hangi gelişmeler karşımıza çıkacak bilemeyebiliriz o nedenle sürekli kendimizi eğitim içersinde bulmamız yadırganıcı bir olay olarak değerlendirilmemeli ve bu bizim hayatımızın bir parçası olarak geleceğin bilincinde olmalı” dedi.