Kuşadası doğumlu ünlü cazcı, 80. doğum gününü sahnede kutladı.
Trompette Maffy Falay, piyanoda Carl Orrje, kontrbasta Per Ola Gadd, davulda Ferit Omdan ve saksafonda Engin Recepoğulları'ndan oluşan Maffy Beşlisi, Charlie Parker ve Dizzy Gillespie'nin bestelerini yorumlayarak, Kuşadası Belediyesi Kültür Etkinliği için İbramaki Sanat Galerisi'ni hınca hınç dolduran caz severlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Konserde, 1942 yılında Kuşadası bandosunda Halil Bereket ile başladığı müzik hayatını anlatan, çocukluk arkadaşı Tuğrul Kutucu ile karşılaştığını ve okul yılları ile eski Kuşadası anılarından bahseden Maffy Falay, hemşehrileri ile birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 80'nci doğum gününü memleketi Kuşadası'nda verdiği konserde kutlayan dünyaca ünlü trompetçi Muvaffak "Maffy" Falay, "Bu yaştan sonra tek isteğim sakin bir yere yerleşip, Türk ezgilerini armonize etmek ve yetenekli genç trompetçileri yetiştirmek" dedi.
Maffy Falay'ın doğum günü pastası kesilmeden önce bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Murat Saraç, belediye olarak kültürel etkinliklere aralıksız devam edeceklerini belirterek, Muvaffak Falay gibi önemli bin müzisyeni ağırladıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.