Zekiye Kanbal yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Gönül Dostları Türk Halk Müziği Korosu ile başlayan halk konseri türkü ziyaretine dönüştü. Sabahat Akkiraz ve Emre Saltık, Kuşadalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, Fransa Alevi Birliği Başkanı Gülseren Akkoç ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün katıldığı gecede binlerce Kuşadalı müziğe doydu.
Kuşadası Belediyesi Gönül Dostları Korosunun ardından sahneye çıkan Emre Saltık, bağlamasıyla hem coştu, hem coşturdu. Yaklaşık bir saat boyunca söylediği türkülerle kalabalığı coşturan Emre Saltık, performansıyla büyük alkış topladı.
Emre Saltık'ın ardından sahneye gecenin ağır topu Sabahat Akkiraz çıktı ve yorumladığı türkülerle tribünleri dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi. Hayranlarını zaman zaman ağlatan zaman zaman neşelendiren Sabahat Akkiraz'ın konser sonundaki neşeli türkülerine, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün de katıldığı halay eşlik etti.
Konserde ilginç bir konuşma yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ardından mikrofonu alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, temeli uzun yıllar önce atılan kültür evi ile cemevi inşaatınını devam ettiğini belirterek, inşaatın tamamlanması için belediye meclisinde karar alındığını ve inşaatı belediyenin üstlendiğini söyledi. Kuşadası'nda Hacı Bektaş adını taşıyan hem dernek hem de vakıf bulunduğunu kaydeden Altungün, "Bugün bu etkinliği vakıf başkanı ve yöneticilerimiz düzenledi. Ancak
dernek ve vakıf, aynı çatı altında elele yürümesi gereken iki oluşum. İnanıyorum ki elele yürüyecekler. Ve yine sizler de biliyorsunuz; Kuşadası Belediyesi olarak vakfımızın inşaatının Kuşadası Belediyesi taafından yapılması için meclis kararı aldık. Kuşadası Belediyesi olarak cemevi ve kültür evinin kurdelesini hep beraber keseceğiz" dedi.