Vizyon filmlerinin gösterildiği etkinlik büyük ilgi görüyor. Kültürel etkinliklere hasret kalan Kuşadalılar, Belediye binası arkası, İkiçeşmelik Mahallesi ve Camiatik Mahallesi ikioluklu mevkiinde yaz sineması etkinliğine adeta akın ediyor.
Kuşadalılara nostaljik yaz sineması keyfini yaşatan Kuşadası belediyesi"nin “sinemADA buluşalım” etkinliğinde ilk hafta Mahsun Kırmızıgül"ün yönettiği güneşi gördüm filminin gösterimi yapıldı. Bu hafta Cuma gecesi belediye arkasında 8 oscar ödüllü slumdog millioner isimli film gösterimi gerçekleşecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise ikiçeşmelik ve ikioluklu mahallelerinde ise yine bol ödüllü türk filmi sonbahar gösterilecek.
Amaçlarının Kuşadası"nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Belediye olarak , anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadalılara yaşatmak istedik. Ekonomik krizde çoluğunu çocuğunu sinemaya götüremeyen ailelere destek olmakta amaçlarımızdan biri. Kuşadalıları kültür ve sanat etkinlikleriyle aralıksız buluşturmaya, kültür ve sanatı halkımızın ayağına getirmeye devam edeceğiz. Özellikle ikiçeşmelik ve ikioluklu mahallelerimizde halkımızın gösterdiği ilgili bizi bu konuda daha da cesaretlendirdi” şeklinde konuştu.