Atatürk Meydanı'nda kurulan sahnede program çerçevesinde meddah, jonglör, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, orta oyunu, gibi geleneksel ramazan eğlenceleri vatandaşlarıyla buluşuyor. Etkinlikler kapsamında kurulan ramazan çadırlarında dinlenen vatandaşlar, özellikle çocuklarına pamuk helva ve macun gibi unutulan lezzetleri tattırma fırsatı buluyor.
Etkinliklerin gördüğü ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Ramazan ayının gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından da önemli olduğunu söyledi. Belediye olarak her gün bin 500 kişilik iftar yemeği dağıttıklarını hatırlatan Başkan Altungün, "Büyük çoğunluğu Müslüman olan Türk halkı, tüm Müslüman alemi gibi Ramazan ayına ayrı bir önem vermektedir. Ancak ülkemizde ramazan ayı daha bir farklı yaşanmaktadır. Biz de belediye olarak ramazan geleneklerini
yaşatmak, halkımıza eski ramazan aylarını hatırlatmak için bu etkinlikleri düzenledik. Gördüğümüz ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi oldu" dedi.