Trump yönetimi, Pazartesi günü sekiz teknoloji devini Xinjiang bölgesindeki müslüman azınlıkların insan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle kara listeye aldı.

BloombergHT.com'un haberine göre Bazı hesaplara göre küresel güvenlik kamera pazarının üçte birini kontrol eden ve dünyanın her yerinde kameraları bulunan Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ve Zhejiang Dahua Technology Co. ‘da kara listeye alınan şirketler arasında yer alıyor.

Dünyanın en değerli yapay zeka girişimi olan SenseTime Group Ltd. ve Hong Kong’da 1 milyar dolara kadar halka arzı hedeflediğini söyleyen yapay zeka devi Megvii Technology Ltd. ABD’nin hedefi oldu.

Çin online ticaret devi Alibaba Group Holding Ltd. destekli şirketler Çin’in gelecek yıllarda yapay zeka alanındaki azmini gösteriyor.

ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklanan bu hamle ABD ve Çinli temsilcilerin Perşembe günü Washington’da gerçekleşmesi için hazırlıkların yapıldığı gün gerçekleşti. Listedeki şirketlerin, ABD hükümetinden alınan lisans olmadan ABD’deki şirketlerle iş yapmaları yasaklandı yine de bazı şirketler uluslararası iştirakları aracılığıyla bu şirketlerle iş yaptı.