Orta ve giriş segmentindeki cihaz üstünlüğünü yavaş yavaş kaybeden Samsung için tehlike çanları çalmaya başladı. Geçtiğimiz çeyrekte ilk defa en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket unvanını Huawei’ye kaptıran Samsung, bütçe dostu modelleri ile zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

Bu cihazlardan birisi de önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan Galaxy M51. Şimdiye kadar sızdırılan özellikleri ile Galaxy A71 modeline güçlü bir alternatif olarak görünen M51 geçtiğimiz gün de FCC’de ortaya çıktı.

FCC’de görünen M51’in 25W hızlı şarj desteği sunacağı da kesinleşmiş oldu. Kısa bir süre önce sızdırılan raporlarda ise telefonda Snapdragon 730 yonga seti ve 8GB RAM kullanılacağı resmiyet kazanmıştı.



Android 10 ile gelecek olan Galaxy M51 hakkında bilinen bir diğer detay ise fiyatının A71’e oranla daha düşük olacağı.

Örneğin Galaxy A71 ülkemizde 4000 TL üzeri fiyatlardan satılmakta. M51 ise 3500 TL ile 4000 TL bandında bir etikete sahip olacak.

Burada akıllara gelen temel soru ise Samsung’un M51’de hangi özellikleri keseceği. Çünkü telefon şimdiye kadar sızdırılan özellikleri ile neredeyse A71 ile aynı çizgide yer alıyor. Muhtemelen kamera tarafında bazı ufak kesintiler karşımıza çıkacaktır. Yine de bu detayları önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.