Bilindiği üzere Windows dünyada en çok kullanılan bilgisayar işletim sistemi olmayı sürdürüyor. Windows işletim sisteminde kullandığımız ve işimizi oldukça kolaylaştıran CMD komutlarını sizler için bir araya getirdik.

Windows işletim sisteminde kullandığımız CMD komutları, bildiğiniz üzere kısa yoldan istediğimiz verilere ulaşmamızı, yapmak istediğimiz işlemleri kısa yoldan yapmamıza olanak sağlıyor. Bu komutlar sayesinde bilgisayarınızdaki tüm uygulamalara ulaşabilmeniz, hataları giderebilmeniz, veya hata tespiti yapabilmeniz mümkün.



CMD ekranına girmek için iki farklı yol kullanabiliriz.

1. Yol
Windows arama çubuğuna çalıştır yazdıktan sonra CMD yazmamız, CMD kodlarını kullanmamız için komut satır ekranına ulaşmamızı sağlar.

2. Yol
Klavyedeki Windows tuşuna ve R tuşuna aynı anda basıp (Windows+R) karşınıza çıkan ekrana CMD yazarak, yine komut satır ekranına ulaşabilirsiniz.

Daha sonra ise CMD komutlarını yazarak çok sayıda fonksiyonu gerçekleştirebilmeniz mümkün. CMD komutları sayesinde Windows’un adeta ustası olabilirsiniz. Bu CMD komutları ile DOS tabanında programları başlatabilir, Windows’unuz çöktüğünde DOS modunda programları açıp Windows’u düzeltebilir ve daha birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Sözü daha fazla bırakmadan sizleri CMD komutları ile baş başa bırakalım.