Konsol dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Sony merakla beklenen PlayStation 5'i ülkemizde de ön siparişe sundu. Hatırlanacağı üzere PS5'in Avrupa fiyatı 499 euro olarak açıklanmıştı. 

PlayStation Türkiye, geçtiğimiz günlerde yeni nesil konsolunun ülkemizdeki fiyatının 8299 TL olacağını açıklamıştı. Bu fiyat hepimiz için sürpriz oldu. Çünkü Microsoft Xbox Series X'i 9299 TL'den satışa sunacağını açıklamıştı. Dolayısıyla Sony'nin de benzer bir fiyat etiketi belirlemesi bekleniyordu.



Elbette 8299 TL'de öyle çok düşük bir meblağ değil. En azından bizim düşüncemiz bu yöndeydi. Fakat PS5 stoklarının Türkiye'de anında tükenmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Geçtiğimiz gün PS5 bazı e-ticaret sitelerinden ön siparişe sunuldu. Sadece dakikalar sonra pek çok sitede stokların tükendiği bilgisi paylaşıldı. Hali hazırda PS5'in ön sipariş stoğunun bulunduğu bir ya da iki adresin kaldığını söyleyebiliriz.

PS5 stoklarının bu kadar çabuk tükenmesi gerçekten enteresan. Demek 8299 TL'den satışa çıkan bir konsola dahi büyük ilgi olabiliyor. Buradan anlaşılan şu. Bizim için önemli olan fiyatı değil işlevi.

Elbette ikinci bir senaryoyu da unutmamak lazım. Muhtemelen PS5'i ön siparişten toplayıp karaborsada yüksek fiyatlardan satmak isteyenler de olacaktır. Malum ilk etapta bu konsola ulaşmak pek kolay olmayacaktır.