Akköy Dergisi öncülüğünde düzenlenecek olan 7. Didim Sanat ve Edebiyat Günleri, Türkiye Yazarlar Sendikası, Didim ve Akbük Belediyeleri ile Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin destekleriyle gerçekleştirilecek. Etkinliğin bu yıl ki onur konuğu Prof. Dr Afşar Timuçin olacak. Bu yıl izlencenin konusu “Kent, Esin ve Şiir” olarak belirlenirken izlenceye katılacak şair ve yazarlar daha önce yayınlanmamış eserlerini burada ilk kez katılımcılarla paylaşacak.
7. Didim Sanat ve Edebiyat Günleri ilk günü olan 4 Haziran Cuma günü saat 19.55"de Apollon Tapınağında izlencenin açılışı yapılacak. Açılış gününde Akköy Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güven Pamukçu, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Enver Ercan, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Didim Kaymakamı Ali Katırcı birer konuşma yapacaklar. Yine aynı günün akşamında saat 20:40"da İzlencenin Onur Konuğu Prof.Dr Afaşr Timuçin"e saygı akşamında Güngör Gencay ve Ömür Candaş birer konuşma yapacak. Programın devamında ise etkinliğe katılan şairlerce şiirler okunacak.
Etkinliğin 2"inci gününde Akköy köy Meydanında saat 20.05"de Akköy Muhtarı Halit Dülgeroğlu"nun da konuşma yapacağı bir etkinlik düzenlenecek. Akköy"deki etkinlikte Onur Konuğu Prof. Dr Afşar Timuçin ve şairler “Şiir ve Kent” konusunda şiirlerini paylaşacak.
Etkinliğin son günü ise Akbük"te Akbük Limanın da TYS Genel Başkanı Enver Ercan ve Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı birer konuşma yapacak. Saat 20.22"de TYS Genel Başkanı Enver Ercan"ın yöneteceği “Kent ve Şiir” konulu panel düzenlenecek. Panelde Prof.Dr Afşar Timuçin, Çiğdem Sezer ve M.Nejat Gacar konuşmacı olarak katılacak. 1 saat sürecek panelin ardından saat 21:40"da Şiir akşamı düzenlenecek.
Bu yıl ki izlenceye Adnan Gül, İzlencenin Onur Konuğu Prof.Dr. Afşar Timuçin, Betül Dünder, Cenk Gündoğdu, Çiğdem Sezer, Engin Toprak, Enver Ercan, Ersan Erçelik, Fergun Özelli, Güngör Gencay, Güven Pamukçu, Hüseyin Peker, Prof.Dr. Nejat Gacar, Mehmet Sadık Kırımlı, Nalan Tuntaş, Neşe Yaşın, Nurullah Can, Ömür Candaş, Özgün Enver Bulut, Özlem Girgin Aydın, Salih Aydemir, Şenel Gökçe, Şeref Bilsel ve Tozan Alkan katılacak. iha