Çin’in teknoloji sektöründeki öncü ismi Huawei bugün düzenlediği etkinlikte yeni tablet modelini de tanıttı. MediaPad Pro 5G özellikleri ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti.

5G destekli tablet gücünü Huawei tarafından üretilen Kirin 990 5G yonga setinden alıyor. 7nm+ EUV üretim teknolojisi ile geliştirilen bu yonga seti yüksek performansı, düşük güç tüketimiyle birlikte sunuyor.



Gelişmiş 4G teknolojisine göre 10 kat daha hızlı indirme teknolojisi sunan bu yonga seti düşük güç tüketimi sayesinde pil ömrünü de uzatıyor.

5G destekli MediaPad Pro 5G modelinde 48W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Ayrıca tablet 27W kablosuz hızlı şarj teknolojisiyle de uyumlu.

2560 x 1600 piksel çözünürlükte 280ppi piksel derinliğine sahip 10.8 inçlik ekranla gelen tabletin kalınlığı 4.9mm. Yüzde 90 gibi oldukça yüksek bir ekran gövde oranına sahip olan MediaPad Pro 5G, tasarım olarak beklentileri karşılıyor.



Minimum 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanıyla gelen tablet modelinde 13MP’lik ana kameraya 8MP’lik selfie kamerası eşlik ediyor.

Aynı zamanda MediaPad Pro’da görüntülü konuşmalar için aktif gürültü engelleme özellikli mikrofon da bulunuyor.

Huawei tabletin başlangıç fiyatını ise 550 euro olarak belirlemiş. Yalnız bu fiyata 4G ve 5G desteği alamıyorsunuz. 4G destekli modelin başlangıç fiyatı 600, 5G destekli modelin başlangıç fiyatı ise 800 euro olarak listeleniyor.