Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google Pixel 6'nın konsept görüntülerinin Jon Prosser tarafından sızdırılmasının üzerinden 1 ay geçti. Açıkçası sızdırılan telefon minimalist ve farklı tasarımı ile oldukça ilgi çekici ve kaliteli bir görünüm sergiliyordu. Birçok kişi tarafından Apple'ın Android dünyasındaki gerçek rakibi olarak adlandırılan Google Pixel telefonlar 6. nesli ile gerçekten de Apple'ı yakalayacak gibi duruyor. Zira bugün ortaya çıkan bir haber bu modelin tıpkı Apple telefonlarda olduğu gibi 5 yıl boyunca kesintisiz güncelleme alacağı yönünde.

Ayrıca Google Pixel telefonlar bugüne kadar bir tane düz versiyon, bir tane de daha büyük XL versiyonu ile gelmekte idi. Fakat bu yıl XL takısından vazgeçildi ve Pixel 6 serisi Google Pixel 6 ve Google Pixel 6 Pro olmak üzere iki farklı versiyonda gelecek. Yani XL telefonun yerini Pro almış durumda.



İşin bir diğer ilginç yönü ise Google Pixel 6 telefonların kullanacağı işlemciler. Pixel 6 serisinde Whitechapel ismi verilen özel tasarım bir işlemci kullanılacağı biliniyor. Daha öncesinde bunun özelleştirilmiş bir Snapdragon 870 olacağı düşünülüyordu fakat son çıkan haberler işlemcinin tamamen özel olarak Samsung'a hazırlatılacağı yönünde. Bu oldukça mantıklı zira Apple da işlemcilerini kendisi üretmiyor. Sadece tasarımını yapıp üretici ortaklar buluyor ki bu da büyük ihtimalle Samsung ya da TSMC oluyor. iPhone 12'lerde kullanılan Apple A14 Bionic işlemcisi de TSMC tarafından 5 nm üretim teknolojisi ile üretiliyor.

Whitechapel işlemcisinin Galaxy S21'lerde bulunan Exynos 2100 işlemci ile aynı özellikleri barındıracağı düşünülse de Google tamamen kendine has bir işlemci tasarımı yapmış da olabilir. Bunu yeni bir sızıntıya veya telefonun tanıtımına kadar tam olarak bilemeyeceğiz. Yeni işlemcinin Android 12 ile tam uyumlu olacağı ve en kusursuz Android deneyimini sunacağı konuşuluyor.

Pixel 6 telefonlar 50 MP ana kamera ve 12 MP geniş açı kamera ile gelecek. Ayrıca Pro versiyonda bir de 48 MP telefoto kamerası bulunacak. Bu açıdan da telefonun güncel iPhone'ları andırdığı söylenebilir.

Pixel telefonlar günümüze kadar resmi olarak Türkiye'ye giriş yapamadı. Umarız Pixel 6 ile bu durum değişir ve Pixel 6 serisini Türkiye'de resmi satışta görebiliriz.