Gemiyle Akdeniz turuna çıkan Amerikalı Pat-Marty Weber çifti, hayranı oldukları Efes'teki Katolik New Covenant Kilisesinde nikah tazeledi. Alınan bilgiye göre, borsa danışmanı Marty Weber, evliliklerinin 40. yılı nedeniyle eşin Pat Weber ile birlikte bir tatil planladı ve Silver Spirit isimli gemiyle Akdeniz turuna çıktı. 1970-1976 yılları arasında Türkiye'de NATO'da çalışan ve İzmir ile Kuşadası'nı çok seven rotaryen Marty Weber, eşi Pat Weber'den gizli Kuşadası'ndaki Rotary Kulübü'ne ulaşarak sürpriz için yardım istedi. Kuşadası Rotary Kulüp yönetimi de 6 ay boyunca e-posta yoluyla haberleştiği Marty Weber'e her konuda yardımcı oldu.
Sabah saatlerinde Kuşadası limanına yanaşan Silver Spirit isimli gemiden inen çift, rehber taklidi yapan bir Kuşadası Rotary Kulübü üyesi tarafından Efes-Meryemana turuna götürüldü. Efes gezisi sırasında New Covenant Kilisesi'ne giden çift, burada önceden ayarlanmış Katolik papaz ve Kuşadalı rotaryenler tarafından karşılandı. Bu sırada diz çöken Marty Weber, eşi Pat Weber'e "Benimle mutlu bir 40 yıl daha geçirir misin" sözleriyle evlenme teklif etti. Büyük şaşkınlık yaşayan Pat Weber'in evlilik teklifini kabul etmesinin ardından papaz çiftin ikinci nikahlarını kıydı.
Ardından Kuşadası Rotary Kulüp yönetimiyle Kuşadası'ndaki Rigola Marina Restoran'a gelerek kutlama yapan çift büyük mutluluk yaşadı. Türkiye'yi ve Kuşadası'nı çok sevdiğini açıklayan Marty Weber, sürpriz yapmaya karar verdiğinde aklına ilk Efes'in geldiğini belirterek, "Sürprizimin gerçekleşmesinde yardımcı olan Kuşadası Rotary Kulübü üyelerine teşekkür ederim" dedi. Hayatının en mutlu gününü yaşadığını vurgulayan Pat Weber ise, "Çok mutluyum. Eşim romantik yönünü her zaman göstermez. Ama bugün bana hayatımın en mutlu gününü yaşattı" dedi. 40. evlilik yıldönümünü kutlayan çift, akşam saatlerinde Silver Spirit isimli gemiye binerek Akdeniz turuna devam etti. iha