AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın'da 32 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanlığına seçilen ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle görevden alınan eski başkanlarımızdan Muhterem Ağababaoğlu, belediye başkanlığı döneminden sonra ilk kez belediyeyi ziyaret etti.

Mutlu olduğu anlaşılan Ağababaoğlu “Uzun bir aradan sonra Aydın'ı sosyal demokrat bir anlayışın yönetmesi çok onur verici. 12 Eylül ihtilalinde görevden alındıktan sonra Aydın Belediyesine ilk kez geliyorum. Bu onuru bize yaşatan başta Özlem Çerçioğlu ve Aydın halkına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 32 yıl sonra gelen bu mutluluk bir daha parçalanmayacak” dedi.

Muhterem Ağababaoğlu, seçimlerin cumhuriyet için aydınlıkları savunanlar ile Cumhuriyet Türkiye'sini karanlığa taşımak isteyenler arasında geçtiğini, Aydın'da aydınlığı kazandığı bir seçim sonucunda Belediye Başkanı Çerçioğlu ve meclis üyelerini halka emanet ettiğini ifade ederek, çağdaş ve şeffaf belediyeciliği CHP kadrolarının başaracağını söyledi. 
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, TBMM'de iki dönemden beri Aydın Milletvekilliği yaptığını ve bu görevin ardından belediye başkanı olmanın hem partisine hem de halka karşı sorumluluğunu bir kat daha arttırdığına değinerek "Bundan sonra Aydın Belediye Başkanlığı görevini onurla yürüteceğim. Bu görevimi yaparken partimin ilkelerin bağlı kalacağıma, dürüst, şeffaf, demokratik ve halkın hizmetinde olacağıma söz veriyorum” dedi.