Aydın Polisevi"nde Mayıs ayında meydana gelen patlamanın ardından polisevi ve polisevinin bodrum katında bulunan atış poligonunun faaliyetleri durdurulmuştu. Aydın Polisevi yapılan bakım ve onarım ardından geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde konaklama ve sosyal etkinlikler için faaliyete açılırken; atış poligonunda atış yapılmaması yönündeki uygulamaya devam edilmişti.
Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından Aydın Polisevi"nde düzenlenen terfi töreninde konuyla ilgili soruları cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, yaşanan üzücü olayın ardından patlamanın meydana geldiği atış poligonunda bir daha atış yapılmadığını kaydederek, “Aydın Polisevi"nin zemin katında bulunan atış poligonu yaşadığımız ve 3 arkadaşımızı kaybettiğimiz üzücü olayın ardından bir daha kullanılmadı. Polisevinin zemin katında bulunan atış poligonu artık yok. Görevlilerimiz atışlarını şuanda açık alanda devam ediyor” dedi.

YENİ POLİGON YAPILIYOR
Aydın Polisevi"nin kurulduğu günden bu yana hizmet veren atış poligonunda yaşanılan olayın ardından başlatılan incelemelerin sürdüğüne işaret eden Vali Coş, “Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi"nde halen yeni bir yarı açık atış poligonu yapım çalışmaları devam ediyor. Zaten Aydın Polisevi"nde yaşadığımız olayın ardından başlatılan soruşturma bitmeden orayı kullanmamız doğru olmaz. Ayrıca 3 arkadaşımızı kaybettiğimiz bir atış poligonunda görevlilerimize atıl yaptırmanın onlara olumsuz yönde etki yapacağını ve bu durumunda görevlerine olumsuz bir şekilde yansıyabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Aydın Polisevi"nin yaşanan patlamanın ardından bakıma alındığını ve geçen ay içerisinde konaklama ve sosyal etkinliklere açıldığını anımsatan Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt"ta, “Şuanda Aydın Polisevimizin zemin katında bulunan atış poligonunda atış yapılmıyor. Görevlilerimiz 3 şehit verdiğimiz üzücü olayın ardından atış çalışmalarını Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu"ndaki açık atış poligonunda devam ediyorlar” diye konuştu.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-
12 Mayıs 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün 14 Mayıs"ta Aydın"a gerçekleştireceği ziyaret programı öncesi Aydın Polisevi"nin zemin katında bulunan atış poligonunda emniyet ve MİT mensuplarının atış talimi yaptıkları sırada barut gazı sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş ve ardından yangın başlamıştı.
Yaşanan olayda MİT görevlisi Aytekin Yapar, polis memuru Halil İbrahim Şeker ile aşçı Fecri Çelik hayatını kaybederken; 21 kişide yaralanmıştı.