Kuşadası Belediye Başkanlığına seçilen M. Esat Altungün, bu sabah ekibiyle geldiği belediye binasında Eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve ekibi tarafından karşılandı. Sıcak karşılama sonrası bir süre makam odasında sohbet eden iki başkan, daha sonra birlikte belediye çalışanlarına konuşma yaptı.
Kuşadası"nda son 25 yıldır ilk kez devir teslim töreni, eski ve yeni belediye başkanları tarafından birlikte yapıldı. Personeli belediye binası girişinde toplayan iki başkan, daha sonra kısa birer konuşma yaptı. Zaman zaman duygusal anlar yaşanan devir teslim töreninde, her iki başkan da uzun süre alkışlandı. Özelikle Eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın veda konuşmasında bazı çalışanlar gözyaşlarını tutamadı.
25 yıldır ilk kez eski ve yeni belediye başkanının, dostluk ve barış mesajları vererek devir teslim töreni düzenlediğini söyleyen Kuşadası Eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, bundan böyle yeni yönetim ihtiyaç duyduğunda seve seve yardım edeceğini ve Kuşadası için çalışacağını belirterek, “10 yıl boyunca Kuşadası"na hizmet etmeye çalıştık. Bu düşüncemizden bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz. Bize görev verilirse her zaman yapmaya hazırız. Yeni başkan ve yönetimin Kuşadası için güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Sizlerden de belediye personeli olarak elinizden gelen her şeyi Kuşadası için yapmanızı istiyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Fuat Akdoğan ile ekibine 10 yıllık hizmetleri ve devir teslim nezaketinde bulundukları için teşekkür ederek, “İşte demokrasini özü budur. Kuşadası"nda artık nefret ve kini bir kenara bırakmalıyız. Liderler kavga ediyordu, taraftarları da kavga ediyordu. Bu nefret sokağa bile taşınmıştı. Ama bundan böyle bizler el ele vererek, daha güzel bir Kuşadası ve daha mutlu vatandaşlar yaratmak zorundayız. Bu nefreti bitirmeli, sevgi ortamı yaratmalıyız. Bu devir teslim töreni, inşallah bunu ilk adımı olur. Görevimiz bu. Çünkü artık sadece yandaşa değil, vatandaşa hizmet dönemi başlatmak zorundayız. Bizim için ayakkabı boyacısından beş yıldızlı otel sahibine kadar herkes eşittir. Biz herkese eşit hizmet vereceğiz. Ayrıca hiç kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmedik. Tüm belediye personeli rahat olabilir. Herkesten ricam, görevlerinizin başında halka hizmet etmeye devam etmenizdir” diye konuştu.