Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknolojinin sürekli gelişmesine paralel olarak akıllı telefon teknolojisi kendini yenilemeye devam ediyor. Gelişmelerin süreklilik arz ettiği sektörde standart olan bir özellik artık neredeyse yok denecek kadar az. Yeni dönem akıllı telefon pazarında, beklentiler ve gelişmelerin neler olacağı üzerinde yapılan araştırma sonuçları açıklandı.

Tahminler oldukça gerçekçi görünüyor. Özellikle OPPO, Realme, OnePlus gibi şirketlerden gelen Çin menşeili telefonlar, orta menzilde 65W şarj desteğiyle sevkiyatlara başladılar. Buna ek olarak, OPPO ve Xiaomi 125 W hızlı şarj teknolojisinin üstesinden gelmek için şarj teknolojilerini geliştirmeye bile başladılar.



İşlemcide, Snapdragon 898 yonga setinin selefine göre yüzde 20 performans iyileştirmesi sunacağına kesin gözüyle bakılıyor ve söyleniyor. Zira bu sette, 3.0GHz hızında çalışan prime ARM Cortex-X2 CPU çekirdeği, 2.5GHz hızında çalışan üç adet Cortex-A710 tabanlı orta çekirdek ve 1.79GHz hızında çalışan dört adet verimli Cortex-A510 türevi çekirdek yer alıyor. Üretimde ise Samsung'un 4nm süreci kullanılacak.

Bataryada, 4.500mAh piller ağırlık kazanacak. Güç açlığındaki işlemciler ve her zamankinden daha büyük ve pürüzsüz büyüyen ekranlar göz önüne alındığında, 4.500 mAh pille gerçekten bir gereklilik olarak gelecek. 120Hz ekranlar amiral gemisi telefonlarda zaten standart hale geldi ve 60Hz'den çok daha fazla güç tükettiği biliniyor, bu nedenle daha büyük piller kullanılacak.



Şarj Teknolojisinde, 65W şarj desteği standart olmaya başladı. Fakat bütün bu gelişmelere paralel olarak 125W şarj teknolojisinin öne çıkacağı da konuşuluyor. Şu an bilinen birkaç öncü firma bu konuda çalışmalarına son hızla devam ediyor. Fakat tahminler 65W şarj teknolojisi üzerinde yoğunlaşıyor.

Sonuç, Snapdragon 898 işlemcili (Snapdragon 8 Gen1) yeni neslin amiral gemisi akıllı telefonları için, 4500 mAh kapasiteli pil ve en az 65 watt kapasiteli şarj teknolojisinin standart hale geleceği tahmin ediliyor.