Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknoloji devi Sony’nin bazı önemli değişiklikler içeren güncellenmiş Sony PlayStation 5 modelinde ilk olarak 2020 ve 2021 modelleri arasındaki soğutucu boyutlarında fark olduğu ortaya çıktı. Bu farkı ortaya atan ise YouTuber Austin Evans oldu.

Gamers Nexus ve Digital Foundry tarafından ortaklaşa yayınlanan yeni bir rapora göre, eski ve yeni modeller arasında pek bir fark bulunmuyor.

2020 standart sürüm, 2020 dijital sürüm ve 2021 standart sürüm de dahil olmak üzere üç PlayStation 5 modelinde termal testlerin çoğunu yapan Oyuncular Nexus, yeni modelin SoC'sinin (çip üzerinde sistem) birkaç tane çalıştırdığını ifade etti. Nesnel olarak daha kötü olsa da GN farkın konsol veya kullanıcı üzerinde herhangi bir etki yaratamayacak kadar küçük olduğu sonucuna vardı.

Digital Foundry, hem 2020 hem de 2021 konsollarını birden fazla oyunda kıyasladı ve sonucun değişmediğini gördü.

Oyun severler Nexus, orijinal 2020 modellerinde oldukça ısınan bellek ve VRM MOSFET'in artık biraz daha serin çalıştığını da kaydetti. Bunun, soğutucudaki herhangi bir farklılıktan ziyade daha yeni bir fan tasarımındaki değişiklikten kaynaklandığı sonucuna vardılar. Fanın tasarımındaki değişiklik de Evans'ın videosunda gündeme gelen bir şeydi.

Genel olarak, konsolun kendisi hakkında söylenecek fazla bir şey yok. 2021 modelindeki daha küçük ve daha hafif olan soğutucu, konsolun performansını olumsuz etkilemiyor.