Özel yapım Nissan GT-R Güney Afrika'da düzenlenecek tırmanma yarışında izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor.

1600 beygirlik Nissan GT-R yarışta

Otomobil performansı geliştiricileri limitleri zorlama adına yaptıkları çalışmalar ile kendilerinden bahsettirmeyi başarıyor. Özellikle performans geliştirmelerinde ihtiyaç duyulan mühendislik bilgisinin de öneminin oldukça büyük olduğu yadsınamaz. Farklı koşullar için farklı geliştirmeler gerçekleştiren performans geliştiriciler geçenlerden Volkswagen Motorsport ekibi Pikes Peak'in ardından Nürburgring'de rekoru eline geçirmesi için hazırlanan ID. R ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi de karşımızda Nissan GT-R projesi yer alıyor ve bu araç Güney Afrika'da bir tırmanma yarışında limitleri zorlamaya hazırlanıyor.

Franco Scribante Racing ekibi tarafından özel olarak geliştirilen otomobil Jaguar Simola Hillclimb'da test edilecek. Ekip Nissan GT-R'ın ön paneline yerleştirdiği devasa bir kanat ile dikkatleri üzerine çekmek istiyor.

Bu haliyle hırçın bir görünüm kazanan aracın arka kısmında da öndekine benzer bir kanat yer alıyor. Aracın ulaşacağı yüksek hızlarda daha fazla yere basma kuvveti elde etmek amacıyla Nissan GT-R'a eklenen bu parçaların hepsinde karbon fiber alaşım kullanıldığı görülüyor.

Nissan GT-R'ın maksimum gücü ne kadar?

Mühendisler tarafından geliştirme çalışmaları tamamlanan modelin motorunun bilgisayar verilerinde 2200 beygire kadar güç üretebildiği belirtilirken, 3 hafta sonra deneme sürüşlerine başlanacak olan yüksek performanslı Nissan GT-R modeli aracın asfalt üzerinde maksimum 1600 beygirlik güç üretebildiği belirtiliyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU