Esnaflar işlerini bırakıp yere düşen karlardan kardan mini adam yapmaya çalışırken, vatandaşlarda arabaların üstüne biriken karları toplayarak kartopu savaşı yaptı.
Nazilli'de 7'den 70'e esnafından, öğrencisine herkes uzun bir aradan sonra yağan kar nedeniyle büyük bir coşku yaşadı. Belediye meydanında ve çeşitli parklarda biriken karla kardan adam yapan çok sayıda esnaf, alışverişi ve müşterilerini bırakarak kartopu oynadı. İlçeye yağan kar yaklaşık 2 saatte 5 santimetreye ulaşırken bazı yaşlılar son 50 yılda 4 kez kar gördüklerini ifade etti. Özellikle çocuklar ve gençlerin ilgi gösterdiği kar yağışı sırasında çok sayıda düşme olayı gerçekleşti. Perşembe günleri
ilçede kurulan büyük semt pazarını ise kar vurdu. Tezgahlar kar nedeniyle üzerleri örtüldüğü için satışlar düştü. Pazarcı esnafı geçen hafta yaşanan sağanak yağışın bu kez kar olarak geri geldiğini, işlerin de bu nedenle düştüğünü söyledi.
Hava sıcaklığının 1 ve 0 derece olduğu Nazilli'de 3 saat boyunca etkili olan kar yağışı daha sonra karla karışık yağmura çevirdi. 3 saat süresince 5 santime ulaşan kar ise herkesi mutlu etmeye yetti. Hayatında 2 kez kar gördüğünü ifade eden Nazilli Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Şeyda Düzyol; "18 yaşındayım ve şu ana kadar 2 kez Nazilli'ye kar yağdığını hatırlıyorum. Bu fırsatı kaçırmak istemedim ve belediye meydanına geldim. Oturaklar ve park alanına biriken karları toparlayarak kardan
adam yapmaya çalışıyorum fakat kar lapa lapa yağmıyor. İnşallah yağış devam eder ve biz kara doyarız. Şu anda yağan karla küçükte olsa bu kadar büyüklükte kardan adam yaptım. Ne diyelim artık bu kadar kara bu kadar kardan adam" dedi.
Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden olan ve kışı neredeyse hissetmeyen Aydın'ın Nazilli ilçesinde yağan kar herkesi mutlu etti. Arabaların üzerine biriken karları kullanarak kartopu savaşı yapan esnaflar ise ilginç görüntüler oluşturdu. İşlerini bırakan esnaflar kendi aralarında yaptığı savaşı büyüterek orta refüjleri bulunan yollarda dahi caddenin karşısındaki esnaf arkadaşlarıyla kartopu savaşı yaptı. Gençlerin de katıldığı kartopu savaşı ise görenlerin tebessüm etmesine neden oldu.
Uzun yıllar sonra kar yağışıyla birlikte eğlenceli vakit geçiren ve uzun süre kar yağmasını isteyen Nazillililere meteorolojiden gelen tahminler ise üzdü. 3 Şubat 2012 Cuma günü Nazilli'de hava sıcaklığı en düşük 4, en yüksek 11derece ve sağanak yağış olacak, 4 Şubat 2012 Cumartesi günü Nazilli'de hava sıcaklığı en düşük 5 en yüksek 13 derece ve parçalı bulutlu olacak, 5-6 Şubat 2012 tarihlerinde ise Nazilli'de hava sıcaklığı en düşük 6 en yüksek 14 derece ve parçalı bulutlu olacak.