100'den fazla ülkeden 1441 şirket,140 bin metrekarelik fuar alanında yeni teknolojilerini ve hizmetlerini sergileyecekler. Fuar 2-7 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek.
 
Toshiba CEO'su Masaaki Osumi'nin açılışını yapacağı fuarın bu yıl ki gözde teknolojisi ise 3 boyutlu görüntüye sahip internet erişimli akıllı televizyonlar ve tablet bilgisayarlar olacak.
 
Geçtiğimiz yıl 230 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl Samsung, Sony, Toshiba, Sharp, Dell, Lenovo, LG gibi global markaların yanısıra Türkiye'den de Arçelik, Beko ve Vestel gibi büyük firmalar katılıyor.
 
Toshiba fuara hızlı bir başlangıç yaptı
 
Berlin IFA 2011'in resmi açılışından bir gün önce düzenlenen özel bir lansmanda yeni ürünlerini tanıtan Toshiba ise fuara hızlı bir başlangıç yaptı. Tanıtımı yapılan ürünler arasında gözlüksüz izlenebilen 3D televizyon, 7.7 mm inceliğindeki Android tablet ve Toshiba'nın bu güne kadar ürettiği en ince ve en hafif laptop modeli var. Toplantı salonuna kurulmuş olan dev ekranda gösterimi yapılan gözlüksüz 3 boyutlu görüntü izleme teknolojisi ise katılımcıların büyük beğenisini topladı. Toshiba'nın IFA fuarı öncesinde tanıtımını yaptığı bu ürünler Kasım ayından itibaren dünya piyasalarında satışa sunulacak.
 
Toshiba özel tanıtım toplantısının açılışını yapan Toshiba Avrupa satış ve pazarlama birimi başkan yardımcısı Andy Bass konuşmasında, gelişen teknolojinin hayatın bütün alanlarında giderek daha çok etkili olmaya başladığını vurguladı. Bass, kullanıcıların artık sadece evlerinde değil bulundukları her yerde multimedya içeriğe ulaşmak istediklerini kaydetti.
 
Toshiba tablet bölümü yöneticisi Stephen Crawley ise tüketicilerin artık daha ince ve daha hafif ürünlere yöneldiğini ifade etti. Crawley, tanıtımı yapılan 10.1 inç ekran genişliğinde ve 7.7 mm inceliğindeki yeni Android tablet bilgisayarın fiyatı konusunda ise bilgi vermedi.
 
Toshiba'nın tanıtımını yaptığı bir diğer önemli yenilik ise Toshiba televizyon, tablet ve laptop kullanıcıları için hazırlanmış olan içerik platformu Toshiba Places'di. Kullanıcılar bu özel içerik platformunda film, oyun, müzik, kitap ve çeşitli uygulamalar satın alabilecekler.
 
2-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Berlin IFA 2011 öncesinde Toshiba'nın tanıtımını yaptığı başlıca ürünlerin özellikleri ise şunlar:
 
3 Boyutlu TV 55ZL2
 
Gözlüksüz 3D özelliği, Quad Full HD, 55 inç (139cm) ekran, 3860x2160 çözünürlük, Smart TV fonksiyonu, yüz ve konum tanıma özelliği.
 
Android Tablet AT200
 
Android 3.2 Honeycomb işletim sistemi, 10.1 inç ekran, 1280 x 800 çözünürlük, 1.2 Ghz İşlemci, 1 GB Ram, micro-USB, micro-SD, micro-HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, 3D accelerometer, gyrometer, 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 7.7 mm incelik, 558 gr. ağırlık, yaklaşık 8 saatlik pil ömrü.
 
Portege Z830 Laptop
 
13.3 inç ekran, Core i7 işlemci, 128 GB sabit disk, 6GB Ram, 1.13 kg ağırlık, 1,6 cm kalınlık, 1366x768 ekran çözünürlüğü, 1.3 MP kamera, birisi 3.0 olmak üzere 3 USB girişi, HDMI, VGA, SD Kart ve 8 hücreli 47Wh pil.