Son yıllarda özellikle öğrenciler için zorunluluk haline gelen bilgisayar ve internet kullanımı evlerde de yaygınlaşınca daha önce ortak anten kullanan apartman ve site sakinleri şimdi de ortak modam kullanmaya başladılar.
Kısa zaman öncesine kadar apartman ve sitelerde birçok komşu birbirleri ile tanışmazken, şimdi apartmanlarda ve sitelerde ortak internet kullanım arkadaşlığı oluşmaya başladı. Yasak olmasına rağmen ekonomik kriz ve kendilerine yüksek gelen internet faturaları nedeniyle tek kişi üzerinden yapılan internet aboneliğini paylaşmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar kendi sistemleri sayesinde aylık 3-5 lira gibi fiyatlarla çocuklarına internet nimetinden faydalandırdıklarını belirttiler.
Vatandaşların kendi ürettikleri bu sistem sayesinde Aydın"da apartmanlar arası internet kabloları dolaşmaya başladı. Birçok apartman ve sitenin ise ortak bağlantı şifresi ile kablosuz modem kullandıkları öğrenildi.
İnternetin en pahalı olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten vatandaşlar, ekonomik kriz nedeniyle, çağa bu şekilde ayak uydurduklarını belirterek “Yaptığımız doğru değil. Ancak öğretmenler evde bilgisayar ve internet olup olmadığını sormadan ödevlerin birçoğunu internete dayalı veriyor. Özellikle kız çocuklarımızı internet kafelere göndermek istemiyoruz. Herkes aynı dertten muzdarip olunca birçok yerde kendiliğinden ortak internet kullanımları oldu. Bu iş aynı zamanda komşuluk ilişkilerini de geliştirdi” ifadelerine yer verdiler. -iha