Galatasaray'ın ve Milli Takımımızın unutulmaz futbolcusu Hakan Şükür, şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakiplerine göre daha önde olduğunu söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Şükür, lig yarışı ve yeni transferlerle ilgili önemli değerlendirmeler yaparken, kendisiyle de ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Şükür, Galatasaray'daki başarısını hiçbir şeyin gölgeleyemeyeceğini belirterek, "Çok önemli başarılar elde ettim. Oynamak istiyordum ama olmadı. Şu anki kadro tam bana göre, yeni transferlerle oynamayı çok isterdim, oynuyor olsaydım eminim çok daha başarılı olurdum" dedi.

Hakan Şükür'ün açıklamaları şöyle:

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ADIM ATACAĞIM

Kursu bitirdim. Antrenör diplomamı elime aldım. Teknik direktörlüğe adım atacağım, ama sağlıklı temeller nerede olur, onu bilemiyorum. Şimdilik TRT'de devam ediyorum. Orada futbolun içinde olmayı çalışacağım. Takımlarımızı yorumlamaya devam edeceğim.

TAKIMLAR ÇOK İYİ TRANSFERLER YAPTILAR

Büyük takımlarımızın transfer ettiği oyuncuları gördükçe, bu tür yıldız oyuncularla oynamayı çok isterdim açıkçası... Son dönemde çok önemli transferler yapıldı. Çok yıldızlı takımlar avantaja sahiptir ama dezavantajları da vardı. Çok yıldızlı takımlarda takım havası oluşturmak zor olabilir. Bir kelime vardır bir musibet bin nasihatten iyidir diye geçen sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yaşadığı, hiç beklemedikleri sonuçlar, her iki takımın da bu sezon daha iyi konsantre olmasını sağladı. Yapılan transferler de geçen sezondan ders çıkardıklarını gösteriyor.

RİJKAARD ÇOK AVANTAJLI

Galatasaray'ın Macabbi Netanya maçındaki performansını beğendim. Gelen oyuncularının da etkisiyle müthiş bir hava yakalanmış... Yeni oyunculara büyük bir güven duyuluyor. Eski oyuncular da futbol yeteneklerini ortaya koyunca ortaya çok iyi bir sonuç çıktı. Bence Galatasaray, performansını arttırarak devam ettirecektir.

Rjikaard'ın en büyük avantajı, Galatasaray'ın geçen sezon kötü bir dönem geçirmesidir. Futbolcu kadrosu, geçen sezonun tekrarını yaşamak istemeyecektir, bu da onların çok farklı bir motivasyonla sahaya çıkmasını sağlayacaktır.

Türkiye'nin genel kuralını gören antrenörler, başarıya daha kolay gidebilirler. Örneğin Daum, Türkiye'yi çok iyi biliyor, futbolcuları anlayabiliyor. Takım olgusunu oluşturmak istiyor. Antrenmanlarda çiftetelli oynatıyor.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE BİR ADIM ÖNDE

Geçen sezon iki kupa alan Beşiktaş, bir iki takviyeyle yine iddialı olacaktır. Trabzonspor çok fazla transfer yapmadı ama oturmuş bir kadrosu var.
Bana göre geçen sezon hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray ve Fenerbahçe ligin zirvesini daha fazla zorlayacaklar. Diğer takımlara göre bir adım öne çıkıyorlar.

Rjikaard'ın Galatasaray'a farklı bir hava getirdiğini görüyoruz. Bir kere ülkemiz futboluna farklı bir anlayış geldi, çok fazla konuşmadan iş üretmeye çalışıyor, ekibiyle son derece uyumlu bir görüntü çiziyor. Camia ona güveniyor, geçen sezonun yarattığı hayal kırıklığı daha hırslı bir futbolcu topluluğuyla çalışmasını sağlıyor, bence Rjikaard arkasına alacağı bu rüzgarla başarıyı yakalayacaktır.

GALATASARAY'IN BU KADROSUNDA ÇOK DAHA BAŞARILI OLURDUM

Futbolu bıraktığım için çok üzüldüm. Hala başarıyla oynayabilirdim. Türkiye'de karar mercileri çok farklı şekilde alınabiliyor zaman zaman benimle ilgili alınan bu kararı başlangıç itibariyle ne kadar üzücü görsem de yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum. Oynayabileceğime dair inancım çok fazlaydı. Çok yıldızlı takımlarda sadece sizin performansınıza bakılmadan kararlar verildi.

Galatasaray'ın geçen sezon ve bu sezon kurduğu kadrolar tam bana göreydi. Bu kadroların içerisinde çok daha başarılı olurdum. Bundan önceki kadrolara bir şey demek istemiyorum. Çok fazla sorunlarla biz şampiyonluklar yaşadık. Onların bendeki yeri çok ayrıdır. Bu sezon ya da bundan sonraki şampiyonluklardan daha değerlidir.

AVRUPA'DA BAŞARI ALDIĞININ HAKKINI VEREN FUTBOLCUYLA GELİR

Biz UEFA Kupası'nı aldığımız sezon ligde beşinci olamazlar, Avrupa'da atladığımız her turdan sonra tamam daha fazla gidemezler yorumları altında mücadele ettik. Ama biz birbirimize sarılarak, inanarak bu kupaya ulaştık. Şu anda takımlarımızda çok daha iyi kadrolar var. Ama o kadrolardaki oyuncuların yapısı çok önemli... Bir Lincoln olayı... Çok paralar kazanıyorlar ama o kazandığınız paraların hakkını verebiliyor musunuz? Bir inanış olarak çok önemli...
Hata yapabilirsiniz, ama kötü koşamazsınız. Aldığının hakkını veren futbolcularla Avrupa'da başarı yakalanabilir. Geçen sezon Galatasaray Hamburg karşısında talihsizce elenmeseydi bu başarıyı tekrarlayabilirdi.

ELANO ÇOK KALİTELİ

Elano Blumer'in çok kaliteli bir oyuncu olduğu gerçeği tartışılmaz. Brezilya Milli Takımı teknik direktörü Dunga kendisini sürekli milli takımda oynatıyor. Bu onun kalitesi için en geçerli kanıt... Galatasaray'da sağlayacağı uyum bence başarıyı getirecektir.

Tek umudumuz ikinci bir Lincoln vakasının olmamasıdır. Çünkü bu oyuncuya verilen paralar bizim kulüplerimizin bizim camialarımızı parasıdır. Bunu böyle kabul etmek gerekir.

Manchester City'de kendisi için söylenen sorunlu futbolcu tanımlamasının doğruluğu tartışılır. Söylentilerle hareket etmemeliyiz. Galatasaray'da sorunsuz ve verimli bir futbolcu olmasını umut ediyorum.

LİNCOLN TÜRKİYE'DE BİR TAKIMA GELEMEZ

Lincol'ün kaliteli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'dan belki de hayatındaki en yüksek ücreti aldı. Ama son yaşananlardan sonra Galatasaray'a dönmesi imkansız; Türkiye'de herhangi bir takıma gelmesinin de çok zor olduğunu düşünüyorum.

GALATASARAY'DAKİ BAŞARIMI HİÇ BİR ŞEY GÖLGELEYEMEZ

Galatasaray'daki son dönemimle ilgili çok üzücü olaylar yaşadım; buna rağmen sabırlı davrandığımı düşünüyorum. Şu anda başka meşgaleleri olan biriyim, bir taraftan da futbolun içindeyim. Futbolu bırakmama neden olayları tekrar tekrar düşünmem beni ileri götürmez. Bundan sonra yapacaklarıma bakmak zorundayım. Türkiye'de insanlar çok farklı kutuplara bölünmek isteniyor, herkes bir yerlere bir şekilde insanları bağdaştırıp, kavgaları bu doğrultuda yapmaya çalışıyorlar.

Ben gidiş-gelişleri de sayarsanız toplamda 16 seneyi Galatasaray'da geçirdim. Unutulamayacak kadar güzel günler yaşadım, başarılar elde ettim, bunları son anda çok farklı insan tipleriyle yaşadığım olaylara değişemem...

Birilerine kızıp koca bir geçmişi silemem. Netice itibariyle 8 tane şampiyonluk yaşadım. 12 sene Galatasaray'da oynadım. Bu ulaşılması çok güç bir şey... Tarihine baktığınız zaman 17 şampiyonluğu olan bir takımın 12 şampiyonluğunda isminiz var. Avrupa Kupası kazanmışsınız. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmışsınız. Ben bu büyük başarıları hatırlayarak mutlu olmayı tercih ediyorum.