Dünya standartlarında donanımlı 40 tekne ve 150"den fazla yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen 2. Alaçatı Uluslararası Açık Deniz Balık Avı Turnuvasında yarışan Camelia isimli teknenin sahibi Levent Sayın, ekibiyle birlikte toplam 75 bin 950 kilo balık tutarak ikinci oldu ve 2 bin dolarlık ödül kazandı.
Alaçatı"da gerçekleştirilen balık avı yarışmasına bu yıl Yunanistan"dan 9 tekne katılırken, yarışmada ikinci olan Kuşadalı tekneci Levent Sayın, yarışmanın ana sponsoru 7800 Çeşme Hotels & Residance"ın sahibi Gökhan Çarmıklı"nın elinden kupasını ve 2 bin dolarlık öjdül çekini aldı.
Ekip olarak yarışmada derece almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Levent Sayın, ilk günün birincisi olduklarını, ancak yarışma sonunda toplamda ikinci olduklarını belirterek, “İlki geçen yıl yapılan yarışmaya katılamamıştık, ancak nasip bu seneyeymiş. Yarışma ilk gününde kötü hava vardı, oldukça dalgalı ve rüzgarlı bir havada denize açıldık. Daha önce hiç katılmamıştık. Bizim ilk tecrübemiz olduğu için pek fazla umutlu değildik. 25-30 mil kadar gittikten sonra ilk balığımızı tuttuk, ancak ardından ikinci balık derken biz yedi balığa çıktık. Biz de çok şaşırdık. Limana döndükten sonra sürpriz oldu. İlk günü birinci olarak tamamladık” dedi.
İkinci güne de büyük bir moralle başladıklarını anlatan Levent Sayın sözlerine şöyle devam etti: “Sakin bir havada denize çıktık, ancak yunuslar ve balina yüzünden hiç balık tutamadık. Buna rağmen ilk günkü performansımız bizi toplamda ikinci yaptı. Yarışmaya Kuşadası"ndan sadece biz katılmıştık. Kuşadası"na böyle bir başarı kazandırdığımız için mutluyuz”.