Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden alınan müşaviri Yusuf Yerkel Soma'da facianın yaşandığı günün ertesi Başbakan'ın Soma ziyaretinde bir madenciyi tekmelemiş ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Sonrasında görevden alınan Yusuf Yerkel için tekmelediği madenci Erdal Kocabıyık'ın babası Hüseyin Kocabıyık, "Bir tekme yüzünden işinden olmasın. Onunda çoluğu çocuğu vardır." dedi.

"SOMA'DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI" 

Erdal Kocabıyık’ın babası Hüseyin Kocabıyık, oğlu Erdal Kocabıyık’ın Soma’da kömür ocağında çalışmaya başladığını söyledi.

"ARADI, ÖZÜR DİLEDİ"

Habertürk'e konuşan baba Kocabıyık, Yerkel’in görevden alınmasıyla ilgili olarak da "Köyde olduğum için oğluma Başbakanlık’ta görevli birisinin tekme attığını televizyondan öğrendim. Yusuf Yerkel bizi geçen hafta aradı. Özür diledi." dedi.

"OĞLUMUN DA HATASI OLMUŞTUR"

Kocabıyık, "Yanına geleceğim yüz yüze konuşacağım. Evladıma tekme atarak yapmıştır bir hata. Oğlumun da bir hatası olmuştur." dedi.

"İŞİNDEN OLMASIN, ÇOLUĞU ÇOCUĞU VARDIR"

Yerkel’in oğluna attığı tekme nedeniyle görevden alınmasına üzülen Baba “Bir tekme yüzünden Yusuf Yerkel de işinden olmasın. Onun da çoluğu çocuğu vardır” dedi.