KURBAN Bayramı’nda alışılmış manzaralar bu yıl da sergilendi. Geçmiş yıllarda İstanbul’un ana artelleri TEM ve E-5 kenarlarında ürperten görüntüler bu yıl yaşanmadı ama ara sokaklar yine kan gölüne döndü. Vatandaşların büyük bölümü, kurban kesim yerlerini tercih etmeyip, evlerine yakın boş arazi ve sokaklara yönelince, “ürperten” görüntüler de tüm yurtta tekrarlandı. Günler öncesinden yapılan uyarılar ve 852 TL’lik cezaya rağmen kurbanlar kaldırımlarda kesilince ortalık yine “Kan gölü”ne dönüştü.

KUYRUKLAR OLUŞTU 

İstanbul başta olmak üzere kalabalık kentlerde, kurbanlık almak için bayram namazı sonrasını bekleyen vatandaşların erken saatlerden itibaren belediyelerin kurduğu kurban pazarlarına akın ettiği gözlenirken kesim alanlarında ise uzun kuyruklar oluştu. Ancak megakentte alınan tüm önlemler ve para cezalarına rağmen ‘bilindik’ manzara değişmedi. Kentin daha çok kenar mahallelerinde vatandaşlar kurbanlarını evlerinin önü, kaldırım ya da boş arazide kesmeyi tercih etti. Bazıları ise evlerinin alt katındaki dükkânlarda kurban kesimi yaptı. 

BAYRAM NAMAZI 

İstanbul’da bayram namazı için Eyüp, Sultanahmet ve Süleymaniye Camii başta olmak üzere tüm camiler doldu, taştı. Birçok camide yer kalmaması nedeniyle bayram namazı sokakta kılındı. Sokaklara taşan cemaat, namazı hasır üzerinde kıldı. Verilen hutbede ise vatandaşlar, Van depreminde mağdur olanlar için yardıma çağrıldı. Hutbede, vatani görevi sırasında şehit düşen askerlerimiz de unutulmadı. Kılınan namazın ardından cami avlularında bayramlaşmalar yapıldı.

HER YER KAN GÖLÜ OLDU 

İSTANBUL, Üsküdar’da kesilen kurbanlıkların kanlarının denize akması nedeniyle İstanbul Boğazı adeta kırmızıya büründü. Üsküdar’da kesilen kurbanlıkların büyük bölümünün kanı denize akıtıldı. Bu nedenle Üsküdar kıyılarında denizin rengi değişti. Kırmızıya dönen kıyı şeridini, vatandaşlar da meraklı gözlerle izledi. Ankara’da ise hayvan satış alanında kesilen hayvanların kanı bütün alanı kan gölüne döndürdü 

OLAN ÇOCUKLARA OLDU 

HER Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramın mağdurları çocuklar oldu. Belediyeler tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında yapılan kesimlerde, çocukların korkuları gözlerine yansıdı. Gelişigüzel yerlerde gerçekleştirilen kesimlerde sokaklara atılan kurban parçaları arasında gezinen çocuklar, en büyük travmayı ise izlemelerine izin verilen kesim sırasında yaşadı. Bazı küçük çocuklar kurban kesiminde yaşadıkları travmayı aile büyüklerine sarılarak atlatmaya çalıştı. Kimisi ise yollara saçılmış kurban parçalarının küçücük bedenlerinde oluşturduğu fırtınayı yüzlerindeki ifadelerle yansıttı.

SİVAS'RA TEKME TOKAT KESİM

Sivas’ta kaçmaya yeltenen boğa kayış ve tekmelerle dize getirildi. Arka planda da, başka bir kurban sokakta kesildi.

habertürk