Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, MHP'nin başörtüsü yasağının kaldırılması için önerdiği Anayasa değişiklik teklifinin Anayasa hukukçuları tarafından yeterli görülmediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan ve 7 saat 20 dakika süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açıklamada bulundu.

Bir basın mensubunun, "Türban konusundaki görüşünüz ne?" şeklindeki soruya Çiçek, "Bir konu uzunca bir süre ülkenin gündemindeyse artık konuşmaya gerek kalmamış demektir. Türkiye'de bu konu çok konuşuldu, herkes söyleceğini söyledi. MHP'nin teklifine karşılık, anayasa hukukçuları yetersiz olarak gördüklerini açıkladılar. Bu teklifin yeterli olmadığı söylendi. Olumlu bir adım ama sorunu çözmüyor şeklinde yorumlar yapıldı. Bu hükümetlerin konusu değil. Anayasa değişiklikleri hükümetin görev alanı değil, bir teklifle görüşülebilecek bir konudur. Bu konuda ihtiyaç olursa arkadaşlarımız açıklama yapar. Bu konunun çok fazla konuşulacak pek bir şey olduğunu sanmıyorum. Parti bu konuda açıklama yapmadı. AK Parti olarak açıklama yapılmadı. Arkadaşlarımız anayasa hukukçularının yaptığı yorumların arkasından MHP'nin önerisinin yeterli olmadığı şeklinde yorumlandı. Bu teknik bir konu" şeklinde cevapladı.

"Bakanlar Kurulu'nda Türban konusu görüşüldü mü ?" şeklindeki bir başka soruya ise Çiçek, "Türban konusu gündeme gelmedi. Bakanlar Kurulu'nda konuşulan konuları zaten başlıklar altında söyledim; demek ki türban konuşulmadı" dedi.

"301. MADDE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÜNDEME GELEBİLİR"

TCK'nin 301. maddesiyle ilgili soruya ise Çiçek, TCK'nin 301. maddesiyle ilgili değişikliğin bu hafta gündeme gelebileceğini ifade etti. Çiçek, "Ceza kanunlarına uyum yasaları gündeme gelecek. Gündemdeki sıraya göre 5-6 yasa var. Zannediyorum önümüzdeki hafta Meclis'te görüşülebilir. Bunu takiben 301. madde gündeme gelebilir. Vakıflar kanununu takiben 301. madde gündeme gelebilir" diye konuştu.

Habertürk