CHP’li Gürsel Tekin’i cezaevine gönderecek ve ömür boyu siyaset yasağı getirecek belgeler Yargıtay’daki dosyadan avukatı ve onun katibi tarafından “Fotokopi çekeceğiz” bahanesiyle alınmış...
 
12 Haziran Genel Seçimleri’ne bir gün kala CHP’yi sarsacak skandal bir gelişme ortaya çıktı.
 
Gürsel Tekin’inmilletvekilliğinin önündeki en büyük engel olan “Resmi belgede sahtecilik” dosyasının Tekin’in avukatıÖ. A’nın kâtibiD.B. tarafından fotokopi çektirilmek suretiyle Yargıtay’dan çalındığı iddia edildi. AvukatÖ.A. savcılığa çağrılırken kâtipD.B. için savcı zorla getirilme talimatı verdi. Tekin’in avukatı Ö.A. için ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyası hazırlıyor.
 
AVUKAT İFADEYE ÇAĞRILDI
 
CHP’li Gürsel Tekin’in “Resmi evrakta sahtecilik” suçlamasıyla yerelmahkemeden aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili, Yargıtay 11. CezaDairesi’nde bulunan dosyasında bazı belgelerin kaybolması üzerine başlatılan soruşturmada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığıMemur Suçları Bürosu Savcısı MuratDemir, Tekin’in avukatıÖ. A’nın kâtibiD.B. tarafından dosyaların fotokopi çektirilmek suretiyle Yargıtay’dan çalındığı iddiası üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Soruşturma kapsamında Tekin’in avukatıÖ.A. ifade vermek üzere çağrılırken,Ö.A’nın kâtibiD.B. için de zorla getirilme talimatı verildi.
 
AncakD.B. polisin 2 kez operasyon yapmasına rağmen bulunamadı. Bu arada, isimbenzerliği nedeniyle Ankara Barosu’na kayıtlıÖ.A. isimli bir avukat ifade verdi. Avukat serbest bırakılırken Tekin’in avukatının kayıtlı bulunduğu İstanbul Barosu’na ifade için yazı gönderildi. Avukatların başsavcı ya da başsavcı vekilleri tarafından sorgulanabileceği dikkate alınarak Tekin’in avukatının dosyası diğer şüphelilerden ayrılacak. Bu arada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli 4 katibin de soruşturulduğu öğrenildi.
 
Şamil Tayyar için Yargıtay jet gibi
 
CHP’li Gürsel Tekin’in dosyasını 2 yıldır bekleten Yargıtay, AK PartiMilletvekili adayı Gazeteci Şamil Tayyar için ise jet hızıyla çalıştı. Pazartesi günü büyük ihtimallemilletvekili olması beklenen Tayyar’ın yazdığı yazıdan dolayı aldığı 15 aylık hapis cezasını onadı. Cezası dünmesai saatine yetiştirilen Tayyar, kararlarıyla çok tartışılan HakimOktay Kuban’ın Balyoz sanıklarını serbest bırakabileceğini yazmıştı. Kuban, Tayyar’ın yazdığı gibi 19 Balyoz sanığını toplu halde serbest bıraktı.
 
“Görmedik, duymadık, bilmiyoruz”
 
CHP’li Gürsel Tekin’in resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde bulunan dosya, bir türlü temyiz incelemesine tabi tutulamıyor. Dosya Yargıtay Başsavcılığı’ndayken önce içindeki en önemli belgelerden olan “iddianame, nüfus ve sabıka kaydı, Tekin’in savunmasını içeren savunma zaptı, duruşma tutanakları, gerekçeli karar, bilirkişi yemin zaptı” kayboldu.
 
Kaybolan bu belgelerin ikmali için yerel mahkeme ile yapılan yazışmalar nedeniyle aradan 2 yıl geçti. Bu kapsamda Yargıtay 11. Ceza Dairesi kalem personelinin ifadesine de başvuruldu.
 
Personel ifadelerinde, eksik evrakları görmediklerini, duymadıklarını ve herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.
 
bugün