Tekin, Çukurambar'daki bir pastanede televizyon ve haber sitelerinin Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, iktidar partisinin sanki yeni iktidara gelmiş bir parti gibi hareket ettiğini savundu. 
 
CHP'nin “Kürt raporu”nun güncellendiğini, eksiklerinin tamamlanacağını ve zamanı gelince açıklanacağını ifade eden Tekin, 'demokratik açılım' sözlerinin beklentileri yükselttiğini söyledi. Tekin, “Bu beklentilere cevap vermeyip sadece bu mücadele ile götürürseniz o zaman yanlış olur, eş anlamlı götürmeniz lazım. Nedir sizin paketiniz? Bölge ile ilgili, Kürt sorunu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? İktidar partisinin bu konuyla ilgili bir yol haritasının olup olmadığını gerçekten merak ediyorum” diye konuştu. 
 
Terör olaylarının son dönemde arttığına işaret eden Tekin, “Terör yeni mi başladı? Bir şey oldu mu da bir anda arttı? Seçimden önce neden yoktu?” dedi. 
 
Gürsel Tekin, şöyle konuştu: 
“Sayın Başbakan ve iktidar partisine soruyorum, vahiy mi geldi terör seçimden sonra azdı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan bütün görüşmelerin olduğunu kabul etti mi? Etti. Biz anamuhalefet olarak görüşmelerin hangi aşamada olduğunu bilmeye hakkımız yok mu? Belki katkı sunacağız. Bu görüşmelerden sonra ne oldu? Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz? Aklımıza bu gelir. Türkiye'yi reye tahvil edemezsiniz. Ne yazık ki bu iktidar Türkiye'yi reye tahvil etti şimdi Türkiye'nin başı belada.” 
 
Bir gazetecinin “(Birbirini idare ettiniz) diye sordunuz. Bununla örgüt ve hükümeti mi kast ettiniz?' demesi üzerine Tekin, “Maalesef, o zaman şimdi sorulur. Yani bu kadar görüşmeler devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan teyit etti, 'Evet devlet görüşür' dedi. Biz hep olgunlukla karşıladık. Eğer gerçekten Türkiye'nin iç barışını sağlayacaksa, Türkiye'nin geleceğini rahatlatacaksa burada anamuhalefet olarak bir sorumluluk halinde bunu bir sorun haline getirmedik. Şimdi soruyoruz, bütün bu görüşmeler, bizim bildiğimiz, Sayın Başbakanının teyit ettiği, Sayın Cumhurbaşkanının teyit ettiği son 5-6 yıllık görüşmelerde neler vardı, ne görüşüldü?” diye konuştu. 
 
“ANAMUHALEFETLE, MUHALEFETLE PAYLAŞILAN BİR ŞEY YOK” 
 
Bir gazetecinin MGK'ya katılması konusunda anamuhalefet partisine teklif gelirse kabul edip etmeyeceklerini sorması üzerine Tekin, şu yanıtı verdi: 
 
“Böyle bir teklif gelse CHP olarak biz elbette değerlendirmek isteriz. Kişisel düşüncemi sorarsanız, elbette olması gerekir. Türkiye'nin çok önemli sorunları var, İç sorunu var, dış sorunu var. Geçmiş yıllarda bütün dönemlere baktığımızda gerek iç meselelerde gerek dış meselelerle ilgili kritik sorunlar mutlak ve mutlak anamuhalefet ve muhalefetle paylaşılırdı. Ama 9 yıldır iktidarın bu kadar ciddi sorunlar olmasına rağmen anamuhalefetle paylaşmış olduğu tek bir şey yok.” 
 
Görev değişikliğinin kendisi için sürpriz olup olmadığının sorulması üzerine ise Tekin, bunun sürpriz olmadığını, seçim sonrası parti içi görevlerde bir değişiklik yapılmasını beklediklerini söyledi. (aa)