CHP"nin en uzun süreli genel sekreteri Önder Sav"ın koltuğuna oturan Gürsel Tekin il ve ilçe örgütlerine ilk talimatını verdi.

Tekin, partisinin “acil eylem” planlarını açıklayarak şunları söyledi: “Üzerinde mutabakat sağladığımız en önemli konu parti için barış. "Onun adamı, bunun adamı" anlayışı olmayacak. Aynı zamanda da disiplin olacak, herkes birbirine saygılı olacak, kimse ötekileştirilmeyecek. Örgütlerimiz ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi olacak. 16 saat çalışan bir genel başkanları var. Örgütlerimiz de en az 10 saat çalışacaklar. Gitmedikleri köy, çalmadıkları kapı, çayını içmedikleri sivil toplum örgütü kalmayacak. Sekiz ay içinde 1 milyon yeni üye hedefliyoruz. Sayın Deniz Baykal da dahil tüm eski genel başkanlarımızdan ve parti yöneticilerimizden, yeni dönemde eksiksiz desteklerini bekliyoruz.”

Kurultay yok

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah parti genel merkezine gitmek üzere evinden ayrılırken gazetecilerin “Seçimli kurultayın düşünülüp düşünülmediği” sorusuna, “Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur. Ancak böyle bir şey şu an için söz konusu değil” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu tarafından, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca görevlendirilen yeni MYK 3"üncü kez toplandı. Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 10.30"da toplanan ve yaklaşık 2 saat süren MYK"da, son gelişmeler değerlendirildi. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Anıtkabir"e gidiyor

- Kılıçdaroğlu, “Yeni tüzük ve yeni MYK” gerekçesiyle il başkanlarıyla birlikte Anıtkabir"e gitme kararı aldı. Kılıçdaroğlu karar doğrultusunda il başkanlarını 9 Kasım 2010 Salı günü Ankara"ya çağırdı. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından başkanlarla birlikte CHP grup toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, saat 17.00"de de genel merkezde il başkanlarıyla bir değerlendirme toplantısı yapacak.

Sav"ın tabelası indi

- CHP"deki yönetim değişikliğinin ilk gününde ortaya çıkan “İki ayrı yönetim” görüntüsü dün itibariyle ortadan kalktı. Yeni MYK üyeleri odalarına yerleşti. Eski Genel Sekreter Önder Sav"ın kullandığı 10"uncu kattaki odanın kapısındaki tabela indirildi. Sav"ın odayı boşaltma işlemlerini tamamlamasının ardından, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla Gürsel Tekin odaya taşınacak.