CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yarın açıklanması beklenen yeni Merkez Yönetim Kurulu ile ilgili olarak, “MYK’dan Mustafa Kemal Atatürk geldi geçti. Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder” yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir grup gazeteci ile geldiği Çankırı’da soruları yanıtladı. Türkiye’nin ciddi ekonomi ve terör gibi birçok sorunu varken herkesin CHP’nin iç meseleleriyle meşgul olduğunu belirten Tekin, “Ne söylesek basında haber olmuyor. Medya güncel sorunlarla ilgilenmeli. MYK’da ne var ne yok, kim gelecek kim gidecek... Gündem bu olmamalı. MYK’dan koca Mustafa Kemal Atatürk geldi gitti. CHP devam ediyor. Ahmet olsa Mehmet olsa ne fark eder?” dedi. “Genel Başkanımız karar verecek, takdir kendisinin” diyen Tekin, “CHP’de küslük dargınlık olmaz. Bu bir nöbet değişimi” değerlendirmesini yaptı.

Hacıbektaş’a gidecek

Geçen hafta “MYK’da değişim” sinyali veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bununla ilgili bugün veya yarın açıklama yapması bekleniyor. Yeni MYK’da milletvekili olmayan isimler de yer alacak. MYK’da yaklaşık 10 ismin değişmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı bugün Hacıbektaş’ta yapılacak Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenine katılacak. Burada konuşma da yapacak olan Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek törende yapacağı konuşmanın ardından Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi’ni de ziyaret edecek.

Kulislerde CHP liderinin bugünkü programı dolayısıyla MYK’ya ilişkin açıklamayı Çarşamba günü yapacağı belirtiliyor.

Öte yandan CHP, belediye seçimlerine hazırlık çalışmalarına dün Çankırı’da üç belediyeyi daha bünyesine katarak başladı. Yerel seçimlere dönük asıl çalışmalar ise Eylül ayında başlayacak. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde, performans ve halk memnuniyeti baz alınacak. Belediyelerin merkeze bağlı olarak değil, bağımsız çalışabilmesi için CHP’nin yaptığı yasa teklifi ise son şeklini almak üzere. TBMM’nin açılması ile birlikte verilecek ilk kanun tekliflerinden birinin, Yerel Yönetimler Yasası olacağı öğrenildi.





Adaylar açıklanacak

Belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP’nin yerel seçimlerde aday belirleme kriterini açıkladı. Yerel seçime dönük parti çalışmalarının ağırlıklı olarak eylül ayında başlayacağını söyleyen Canalioğlu, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde performans değerlendirmesi ve halk memnuniyetini göz önündebulunduracaklarını kaydetti. Canalioğlu, başkan adaylarının bir, bir buçuk yıl önce açıklanacağı bilgisini de verdi.

Somali hazırlıkları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti örgütlerinin Somali’e yardım için kampanya başlatacağını, toplanacak malzeme ve paraların Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Somali’ye götürüleceğini söyledi. Tekin, “Anadolu’daki Somali’yi de unutmamamız lazım. Anadolu ölmüyor, sürünüyor. Somali’ye her türlü destek verilmeli. Bunu siyasi parti reklam kampanyası haline getirmeden yapılması gerekiyor” dedi.

Saldırarak sorun çözülmez

Tekin Başbakan Erdoğan’ın “Bıçak kemiğe dayandı” sözlerine de tepki gösterdi. Tekin “Eski futbolculuğu tutuyor, tribüne oynuyor. Sıkıştığında, ‘sabrım taştı’ diyor... Belli ki AKP’nin dış politikada da, iç politikada da bir yol haritası yok. 3 yıldır Türkiye’nin gündeminde Kardeşlik Projesi, Kürt paketi derken, şimdi de başka bir noktadayız” dedi. Başbakan’ı “sıkıştıkça saldırmakla” suçlayan Tekin, “Saldırarak sorun çözülmez Sayın Başbakan. Bugüne kadar muhalefetin tüm taleplerine rağmen içeride ve dışarıda olup bitenleri, muhalefetle paylaşmayan ilk kez oluyor. Nedir senin sabrını taşıyan paylaş bizimle. Her terör geldiğinde tribüne oynayarak sorunları çözemezsin” dedi.