Aydın'ın yakından tanıdığı altın tabancalı 'BABA' Ahmet Tekin Baykal, annesini kaybetti.

Anafor operasyonu sonrasında tutuklanarak cezaevine giren ve hakkında 510 yıl hapis cezası istenen Ahmet Tekin Baykal'ın annesi Meryem Baykal'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Bey Camii'nden kaldırıldı.
 
Cenaze törenine çok sayıda katılım
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2008 yılında düzenlenen 'Anafor' operasyonu kapsamında tutuklanan çete lideri Ahmet Tekin Baykal, annesinin cenazesine jandarma nezaretinde katıldı.
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10'u tutuklu toplam 176 sanığın yargılandığı 'Anofor' davası kapsamında Ege Bölgesi'nde çete kurmak ve cinayet suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın, Aydın'ın merkez Şevketiye köyünde ikamet eden ve bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören annesi Annesi Meryem İrem Baykal (76) dün gece vefat etti. Buca Kırıklar F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Baykal, annesinin cenazesine katılabilmek için
alınan özel izinle cezaevi nakil aracıyla Aydın'a geldi. Baykal'ı Aydın'a getiren nakil aracına bir başka nakil aracı da eşlik etti. Jandarmalar nezaretinde cenazenin kaldırılacağı Aydın merkez Beycamii'ne getirilen Ahmet Tekin Baykal, etrafını çevreleyen jandarmaların arasında cemaatin ikindi namazını kılmasını bekledi. Annesinin cenaze namazı için jandarmaların arasında saf tutan Baykal, çok kısa bir süre tabutu taşıyabildi. Cenaze töreni boyunca caminin avlusunda geniş güvenlik önlemleri alan jandarma
ekipleri, gazetecilerin cami avlusuna girişine izin vermedi. Cenaze ve Baykal'ın camiden ayrılışı sırasında çok sayıda tanıdığı jandarmalar arasındaki Baykal'a uzaktan başsağlığı diledi. Cami çıkışında cezaevi nakil aracına bindirilen Baykal, annesinin Şevketiye Köyü Mezarlığı'nda toprağa verilmesi sırasında da geniş bir güvenlik kordonuna alındı. Annesinin cenaze törenine katılan Baykal, yeniden cezaevine götürüldü. 

'ANAFOR' OPERASYONUNDA 58 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI 
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Temmuz 2008 tarihinde çete kurma suçundan daha önce cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki silahlı çetenin Aydın'da bulunan çiftliğine ve 12 ayrı ilde bazı yerlere baskın yaparak, 58 kişiyi gözaltına almıştı. Aralarında emekli emniyet müdürü, emekli hakimler, askeri savcı, işadamları, iki emekli asker ve avukatın da bulunduğu 58 zanlı, 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edilmiş, zanlılardan 8'i tutuklanmıştı.
 
 
img_6428.jpg
 
img_6431.jpg
 
img_6443.jpg
 
img_6449.jpg
 
img_6454.jpg
 
Fotoğraflar: AYDINPOST HABER/Murat UÇKAÇ