Samsun'dan gelip 73 gündür Ankara'daki çadırda eylemini sürdürüyordu

TEKEL işçilerinin Ankara'da Türk- İş Genel Merkezi önünde sürdürdüğü eylemin 73'üncü gününde bir dram daha meydana geldi. Samsun Tekel İşletmesi'nde çalışan ve Amasyalı Tekel işçisi evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Hamdullah Uysal, kaldığı çadırdan çıkıp sabah namazı için camiye giderken bir cipin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Uysal'ın ölüm haberi, eylemlerini sürdüren Tekel işçilerini gözyaşına boğdu.

Eylem sırasında kızını kaybedip cenazesine yetişemeyen, kızının arkadaşıyla birlikte intihar ettiği haberini alan, ölen babasının cenazesine gidemeyen Tekel işçilerinin yaşadığı dramlara bu sabah bir yenisi eklendi. Samsun Tekel İşletmesi'ne bağlı Ballıca Sigara Fabrikası'nda çalışan ve Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi nüfusuna kayıtlı Hamdullah Uysal, bu sabah kaldığı çadırdan çıkıp, abdestini aldı. Sabah namazı için camiye giden Uysal, Mithatpaşa Caddesi'nden giderken N.Ö. yönetimindeki 06 GMA 93 plakalı cipin altında kaldı. Evli ve 2 çocuk babası talihsiz Tekel işçisi Uysal, kaza yerinde can verdi. Uysal'ın cenazesi, Keçiören İlçesi'ndeki Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kaza sonrası acı haberi alan 1'i işitme engelli, 2 çocuk annesi Hamdullah Uysal'ın Samsun'daki evlerinde oturan eşi Fatma Uysal'ın da gözyaşına boğulup sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

Alınlarına siyah bant takan işçi arkadaşları ise acı haberle mateme boğuldu. Uysal'ın Samsun'da oturan yakınları, cenazeyi almak üzere Ankara'ya hareket etti. Çok sayıda Tekel işçisi de Adli Tıp Morgu önüne gelerek arkadaşları için gözyaşı döktü.

İlk açlık grevini başlatan ekibin içinde yer aldığı belirtilen ve geçirdiği kazada can veren talihsiz Tekel işçisi Hamdullah Uysal için Adli Tıp Morgu önünde bekleyen eylemdeki arkadaşları, “Hepimiz "Ölmek var, dönmek yok" diye yola çıktık. Ama arkadaşımızı bu şekilde kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Ekmeğin peşindeyken hayatını kaybetti. Sorumlular bu ölüm üzerine düşünsün” dedi.


TAZİYE ZİYARETLERİ
Trafik kazasında can veren TEKEL işçisi Hamdullah Uysal'ın ölümü nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, işçileri ziyaret ederek başsağlığı diledi. Sevigen, Uysal'ın kaldığı çadıra gelerek, arkadaşlarına taziyede bulundu. Sevigen, CHP Sultangazi İlçe Yönetim Kurulu adına iş adamı Fevzi Baş ile TEKEL işçilerine simit peynir ve meyve suyundan oluşan kahvaltıyı dağıtmak için geldiklerini, ancak bir matemle karşılaştıklarını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Bülent Tanık da Tekel işçisi Uysal için arkadaşları tarafından kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Tanık, Gümüşhacıköy ve Samsun Tekel işçilerinin çadırını ziyaretinin ardından Tek Gıda- İş Genel Başkanı Mustafa Türkel"i ziyaret ederek başsağlığı diledi. Tanık, “Kent içi ulaşımda araç önceliği ne yazık ki bu noktaya geldi. Önceki yıl 171 insan sadece şehir merkezinde olan trafik kazalarında hayatını kaybederken, yüzlercesi de sakat kaldı. Maalesef Ankara"nın bir başka yüzü ile daha tanışmış oldunuz, çok üzgünüm. Başınız sağolsun” diye konuştu.

Tek Gıda- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tekel işçilerinden Hamdullah Uysal'ın trafik kazasında ölümüne ilişkin yaptığı konuşmada, “Keşke buraya gelen insanları burnu bile kanamadan gönderebilseydik. Çok talihsiz bir olay. Bu kadar insanın olduğu yerde en büyük endişemiz buydu. Keşke buraya gelen insanları burnu bile kanamadan gönderebilseydik” dedi.

Hamdullah Uysal'ın cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp kurumu Morgu'ndan alınıp, toprağa verilmek üzere Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'ne götürülecek.

Bu arada Uysal'ın ölümüne neden olan cipin sürücü N.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. N.Ö., sorgsunun ardından Adliye'ye sevk edilecek.

DHA