Dinlemenin yasal ve yasadışı yollarla olabileceğini söyleyen Yıldırım, yasadışı dinlemeye Sav örneğini verdi. Yıldırım, “Ortam dinlemesi; üç beş kişi bir araya geldi, civarına dinleme yerleştirilir, dinlenebilir, aralarında biri kayıt cihazını, telefonunu açar, öyle dinlenebilir. CHP Genel Sekreterinin yaşadığı tecrübe de budur” dedi. Yasadışı dinlemeyi önlemenin imkanı olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Bunu önlemenin yolu Türkiye"de de yok, dünyada da. Tek yolu konuşmamak. Ancak böyle bir hayat da yok. Sadece önemli toplantılarda karıştırıcı kullanılarak sinyal bilgileri kesilebilir. Yoksa konuştuğunuz sürece mutlaka dinlenirsiniz.”

Yıldırım “70 milyon dinleniyor” iddialarına ise şöyle yanıt verdi: “Türkiye"de telefonla günde 185 milyon konuşma yapılıyor. Bu 4 milyon saat eder. 4 milyon saatlik konuşmayı dinlemek için 2 milyon insan Cumartesi-Pazar 8 saat mesai yapacak. Kamuda çalışan bütün insanları bu işe tesis etsek, ancak kayıt yapar. Bunu yaptığımız taktirde de kimse birbiriyle görüşemez, bütün santraller kilitlenir. 70 milyon dinleniyor diyoruz ya bunun pratiğinin olmadığını söylemek için bunları söylüyorum.”

Türkiye"de MİT, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü"ne iki türlü dinleme yetkisi verildiğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, yetkilerin temel dayanağının ise CMK olduğunu belirtti. Bakan Yıldırım, yasal dinlemelerle birçok olayın anında sonuçlandırıldığını belirtirken bu olaylara ise Hrant Dink suikastı ve Malatya Yayınevi cinayetini örnek verdi.