Gergeç, hastanede polise verdiği ifadede, “Osman bana karşı tek taraflı aşk yaşıyordu. Ben ona yüz vermiyordum. Asıldı karşılık vermedim. Tartışma çıktı ve beni bıçakladı” dedi.

Bir restoranda garson olarak çalışan Osman Softa, iddiya göre 3 ay önce kendisinden ayrılan Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1"inci sınıf öğrencisi Tuğçe Gergeç"i geçen cumartesi günü saat 22.30"da Çöplü Mahallesi"nde sokakta gördü. Genç kızın yanına giderek tekrar barışmak istediğini söyleyen Osman Softa, olumsuz yanıt alınca bıçakla Gergeç'i yaraladı. Gergeç hastaneye kaldırılırken, kaçtıktan 1 saat sonra yakalanan Softa çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Osman Softa, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, “Kendisi eski kız arkadaşımdır. Akşam tesadüfen kendisini yolda gördüm. Beni terk etmişti. Tekrar barışıp birlikte olmak istediğimi söyledim. Ama bana hakaret etti. Sinirlendim ve ne yaptığımı bilmiyorum. Çok pişmanım” diye konuştu.

POLİSE İFADE VERDİ

Çorum Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi"nde tedavi gören, vücudundan 3 bıçak darbesiyle yaralanan Tuğçe Gergeç ise yaşam mücadelesini kazandı. Hayati tehlikeyi atlatan genç kız dün akşam hastaneye gelen Cinayet Bürosu polislerine ifade verdi. Tuğçe Gergeç, kendisini bıçaklayan Osman Softa"yı tanıdığını belirterek, “Kendisiyle hiç bir gönül ilişkimiz olmadı. Osman bana karşı tek taraflı aşk yaşıyordu. Ben ona yüz vermedim. Bir kaç kez bana çıkma teklifinde bulundu ama ben kabul etmedim. Sürekli asılıyordu. Olay günü yine asıldı, ben karşılık vermeyince bıçaklayarak kaçtı. Kendisine karşı bir şey hissetmiyordum” diye konuştu./dha