SAMSUN"da gizli ilişki yaşadığı 27 yaşındaki Özcan Özdoğan tarafından bıçaklanarak öldürülen evli ve 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Serap Çakır"ın, yapılan otopsisinde bir aylık hamile olduğu belirlendi. Ceninden alınan örnek, DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Bugün adliyeye çıkartılan Özdoğan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savunmasında, “Tek suçum sevmek” dedi.

İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi"nde geçen Cumartesi günü meydana gelen olayda iddialara göre bekar olan Özcan Özdoğan ile evli ve 2 çocuk annesi Serap Çakır, 2009 yılının Haziran ayı içinde bir alışveriş merkezinde tanıştıktan sonra birlikte olmaya başladı. İki sevgili bu tarihten itibaren sık sık Serap Çakır"ın Kökçüoğlu Mahallesi"ndeki evinde buluşup cinsel ilişkiye girdi. Özcan Özdoğan sevgilisine evlenmek istediğini söyledi. Genç kadın da eşi 42 yaşındaki S.Ç."dan ayrılmak için mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin sonuçlanmasının ardından evlenebileceğini söyledi.

BOŞANMAKTAN VAZGEÇTİĞİNİ ÖĞRENDİ

Ancak Özcan Özdoğan, iki ay önce Serap Çakır"ın eşiyle boşanma kararından vazgeçtiğini ve ilişkilerinden hamile kaldığını, çocuğu ise aldıracağını öğrendi. Cumartesi günü de Serap Çakır"ı pazar dönüşü yolda görüp konuşmak için yanına gitti. İddiaya göre genç kadın konuşulacak birşey olmadığını, bebeği de aldıracağını söyledi. Bunun üzerine alkollü olan zanlı üzerindeki bıçağı çıkartarak Serap Çakır'ı ve kendisine engel olmak isteyen Serap Çakır"ın arkadaşı 53 yaşındaki Fatma Yaylı"yı bıçaklayarak kaçtı. 2 yaralı kadın 112 ambulansı ile Gazi Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan Serap Çakır hastanede polise verdiği ifadesinde kendilerini bıçaklayanı tanımadığını söyledi. Ertesi gün de yaşamını yitirdi. hayatını kaybetti.

POLİS GİZLİ AŞKI ORTAYA ÇIKARDI

Ancak polis yaptığı araştırmalar sonucu Serap Çakır"ın şüpheliyle gönül ilişkisi olduğunu, yaklaşık 1 ay önce de şüpheliyi kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle Çarşı Karakoluna şikayet ettiğini belirleyerek, Özcan Özdoğan"ı dün gözaltına aldı. Gazi Devlet Hastanesi"nde Serap Çakır"ın cesedine yapılan otopside bir aylık hamile olduğu belirlendi. Ceninden alınan parça, babasının belirlenmesi için DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. Bu amaçla kadının eşi ve sevgilisinden de kan örneği alındı.

TUTUKLANDI

Polisteki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Özcan Özdoğan ifadesinde şunları söyledi:

“Serap ile geçen yıl pazardan alışveriş yaparken tanıştık ve arkadaş olduk. Ben duygusal anlamda Serap"a bağlandığımı ve kendisiyle evlenmek istediğimi söyledim. Bunun üzerine bana resmi nikah ile evli olduğunu ancak boşanma davası açtığını, boşanma davasının sonuçlanmasından sonra evlenebileceğimizi söyledi. Biz bu arada Serap"ın Kadıfekale Mahallesi"ndeki evinde birlikte olmaya başladık. Ben yakın zamanda Serap"ın eşiyle ayrılmaktan vazgeçtiğini ve birlikte yaşamaya başladıklarını öğrendim. Bunu Serap"a sorduğumda doğruladı ve ilişkimizin bu şekilde devam etmesini istedi, ancak ben kabul etmedim. Daha sonra çalışmak için Sinop"a gittim. Ancak sık sık cep telefonuyla görüşüyorduk. Samsun"a döndüğümde Serap"la buluştuk ve kilo aldığını farkettim. "Kilo almışsın" dediğimde benden hamile olduğunu söyledi. Ben de "çocuğumun başkasına baba demesini kabul edemem" dedim. O da çocuğu aldıracağını söyledi. Olay günü hayatımda ilk kez bir arkadaşın yanında alkol aldım ve cadde üzerinde otururken Serap"ı gördüm. Konuşmak için yanına gittim. Ancak konuşacak birşeyi olmadığını çocuğu aldırmaya gideceğini söyleyerek bana hakaret dolu sözler söyledi. Bunun üzerine kendimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde elimdeki bıçak kanlıydı. Korktum ve kaçtım kimseye de birşey anlatmadım. Daha sonra polisler beni akrabamın evinde yakaladılar. Tek suçum sevmek.”

Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Özcan Özdoğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA