Olay, bugün saat 01.00 sıralarında Beyoğlu Taksim Balo Sokak"ta meydana geldi. Bir süre önce bir barın yarı hissesini alan Abdul Baki Karakuş ile ortağı arasında hisse devri konusunda anlaşmazlık çıktı. Ortaklar arasında bu nedenle sık sık yaşanan tartışma, bugün silahlı çatışmaya dönüştü. Abdul Baki Karakuş, yanına yaklaşık 10 adamını da alarak barı bastı. Karşılıklı silahlar çekilince çatışma çıktı, taraflar birbirinin üzerine kurşun yağdırdı. Çıkan çatışmada, saldırıya uğrayan taraflardan 20 yaşındaki Ali Ozman, 29 yaşındaki Mehmet Salih Oruç ve Fatih Hocaoğlu yaralandı. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polislerin geldiğini gören Karakuş ve adamları yaya olarak kaçmaya çalıştı. Güven timleri, Ferhat Ayvaz, Barış Sani, Fuat Kaya ve Adnan Keten"i aynı sokak içerisinde yakalayarak gözaltına aldı.

YOLDAN GEÇERKEN VURULDU

Şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri, Abdül Baki Karakuş"u yandaki Ekrem Tur Sokak"a girerken kıstırdı. Polislerin teslim ol çağrılarına Karakuş, ateşle karşılık verdi. Polislerin olduğu yöne doğru rastgele ateş eden Karakuş"un silahından çıkan bir mermi, bu sırada yoldan geçen 54 yaşındaki Aziz Şener"in başına isabet etti. Şener, kanlar içinde yere yığılırken, kargaşadan faydalanıp kaçmak isteyen Karakuş, önünü kesen bir polis ekibi tarafından yakalandı.

YARALILARDAN İKİSİ KURTARILAMADI

Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi"ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Aziz Şener ve kalbine ve karın boşluğuna iki mermi isabet eden Ali Ozman, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Taksim Polis Merkezi"ne götürülen 5 şüpheli, burada sorguya alındı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, kaçan diğer saldırganları yakalamaya çalışıyor.