Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, takım olarak ligde ve UEFA'da hedeflerini kaybetmediklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Bülent Korkmaz ile sözleşme imzalayan başkan Polat, sarı-kırmızılı takımın iddiasını yitirdiği yönünde görüşler olduğunu belirterek, ''Önümüzde ligde 12 hafta var. Perşembe günü ise UEFA Kupası'nda Bordeaux ile önemli bir maç yapacağız. Biz iddiamızı kaybetmedik'' dedi.

Hedeflerinin hala lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası finali olduğunu söyleyen Polat, ''Hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımız da tam. Gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz. Galatasaray için ikincilik başarı değildir. Yeni teknik direktörümüz Bülent'le futbolculuğu döneminde de bunları ifade ettik'' diye konuştu.

Konuşmasının başında görevine son verdikleri Skibbe'ye değinen Polat, Alman çalıştırıcı ile beraber oldukları 7 ayda idari sıkıntı yaşamadıklarını, ancak futbolda alınan neticeler sonucu yollarını ayırmak durumunda kaldıklarını aktarırken, ''Şimdi herkes sorumlu arıyor. Sorumlu, başkan olarak benim. Neticede son kararları ben veririm'' ifadelerini kullandı.

-''BÜLENT KORKMAZ BENİ HİÇ YANILTMADI''-

Adnan Polat, Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirdikleri Bülent Korkmaz'ın kendisini hiçbir zaman yanıltmadığını söyledi.

Bülent Korkmaz'a futbolculuk döneminde her zaman güvendiğini ve Bülent'in kendisini hiç yanıltmadığını vurgulayan Polat, alışkanlık olarak hep 'Kaptan Bülent' dediğini ve yavaş yavaş 'Bülent hoca' demeye alışacaklarını aktararak, ''Henüz 24 yaşındayken ben onu takım kaptanı yapmıştım. Futbol tarihimizin en fazla kupa kazanan kaptanı olarak hakkını fazlasıyla verdi. İnanıyorum ki, teknik direktör olarak Galatasaray'da aynı neticeleri verecek ve biz de ona yardımcı olacağız'' şeklinde konuştu.

Basında Bülent Korkmaz ve Karl Heinz Feldkamp'la ilgili bazı haberler olduğunu ve bir açıklık getirmek gerektiğini söyleyen Polat, şöyle devam etti:

''Galatasaray'da teknik patronun ismi Bülent Korkmaz'dır. Başka kimseyi aramanıza gerek yok. Feldkamp yine kulübümüzün danışmanı. Zaten önümüzdeki 12 hafta için, kendisinin hazırladığı altyapıda bir programı var, onunla uğraşacak. İki teknik adam kendi aralarında konuşmak isterlerse kendi tercihleridir. Takımın teknik patronunun Bülent oluğunu vurgulamak istiyorum. Kimse işine müdahil olamaz. Bundan önce tüm teknik direktörlerimizde de olduğu gibi asla müdahale edilmez.''

-''SKİBBE ŞANSINI SONUNA KADAR KULLANDI''-

Polat, Michael Skibbe'nin görevden alınması konusunda geç kalınmış olup olmadığı konusunda görüşünün sorulması üzerine, Alman çalıştırıcıya yeterli fırsatın tanındığını ifade etti.

Teknik adam değişikliğinin hemen alınan bir karar olmadığını kaydeden Pola, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Süreci yaşamak lazım. Kararı alırken de çalıştırıcının kariyerini etkileyecek bir durum olduğunun da düşünülmesi lazım. Son saniyesine kadar gereken şansın verilmesi gerektiğine inanan biriyim. Skibbe de şansını sonuna kadar kullandı ve arkasında durduk.''

-''SEZON SONU REVİZYON YAPACAĞIZ''-

Adnan Polat, Michael Skibbe'nin görevinden alınmasının ardından, futbolculara nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda ise yakın zamanda ilk yaptırımları uygulayıp, sezon sonu da revizyona gideceklerini belirtti.

Kendisinin futbolcularla uzun bir konuşma yaptığını dile getiren Polat, şunları söyledi:

''Yaşanılan durumda sadece Skibbe'yi suçlamak hakkaniyetli olmaz. Futbolcuların, yöneticilerin ve benim de kabahatlerimiz olabilir. Eğer yetki veriyorsanız, sorumlu da olmanız lazım. Ama futbol hayatının içinde bunlar var. Kendi öz eleştirimizi de yaptık. Bazı kararları almadan önce Bülent hocaya şans vermemiz lazım. Bir hafta 10 gün sonra tekrar masaya oturup, hocamızın tavsiyelerini dikkate alacağız. Hayatta her şey mümkün. Hocaya, değerlendirme yapması için zaman vermemiz gerekir. Bülent Korkmaz'ın da katılımıyla sezon sonu bir revizyon yapacağız. Kurallara uyan uyacak, uymayanlara gereken yapılacak. İsmi ve konumu ne olursa olsun.''

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Bülent Korkmaz, futbolculuk hayatını geçirdiği sarı-kırmızılı kulübe yeniden gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, kendisine güvenenleri mahcup etmemek için çalışacağını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, başkan Adnan Polat ile birlikte medya mensuplarının karşısına geçen ve resmi sözleşme imzalayan Bülent, ''Galatasaray Kulübü'ne, yuvama, evime döndüğüm için çok mutluyum. Bülent Korkmaz'ı, Bülent Korkmaz yapan Galatasaray'dır'' dedi.

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray'da yeniden görev alacağına olan inancını hep dile getirdiğini ve teknik direktör olarak göreve geldiğini anlatan Bülent, şöyle konuştu:

''Yönetimimize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmeyeceğim. Galatasaray taraftarının nasıl futbolu sevdiğini biliyorum. Onları mutlu etmeye çalışacağım. Görevimi Galatasaray Kulübü'ne yakışacak şekilde yapacağım. Her görev gibi, bu görev de zor. Futbolculuk hayatımda da birçok zorlukla karşılaştım ve üstesinden geldim.''

-TARAFTARDAN İSTEK-

Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı taraftarların, şartlar ne olursa olsun, her zaman takımlarına sahip çıkmasını istedi.

Kadrosuna güvendiğini kaydeden Korkmaz, ''Taraftarımızın da inanmasını istiyorum. İsteğimiz, önümüze hangi maç çıkarsa çıksın, kazanmak. Galatasaray futbolcuları, her zaman kazanmak için futbol oynamak zorundadır'' ifadesini kullandı.

Hedefinin, uzun süre Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yapmak olduğunu belirten Bülent Korkmaz, ''Basamakları teker teker çıkmak ve uzun vadeli plan yapmak gerekir. Futbolculuk hayatımda yaşadığım başarıları, teknik direktör olarak da yaşamak ve yaşatmak istiyorum. Zorlukların üstesinden gelmeyi sağlam duruşumla hep başardım. Bunu da yapacağıma inandığım için teklifi kabul ettim'' diye konuştu.

-''OYUN TARZIM VE KURALLARIM DA FARKLIDIR''

Göreve gelmesinin ardından takıma kendi oyun tarzını oturtmaya çalıştığına dikkat çeken Bülent Korkmaz, her teknik adamın kendine özgü bir stili olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Benim oyun tarzım ve kurallarım da farklıdır. Bunu uygulamak ve yerleştirmek zaman alabilir. Önemli olan, son maçtan sonraki psikolojik bozukluğu gidermek. En iyi yerli oyuncular Galatasaray'da. Kaliteli yabancılarla birlikte iyi bir takım olabilir. Takımı nasıl benim oyun şeklime sokacağım konusunda çalışıyorum. Kendi oyun yapımı takıma yansıtmaya çalışacağım ve tabii ki bu zaman alacak.''

En kısa zamanda futbolcularla teker teker konuşacağını söyleyen genç teknik adam, ''Önümüzde çok kısa zaman içinde Bordeaux maçı var. Taraftarımızın desteğiyle o maçı halledeceğiz'' ifadesini kullandı.

-BASINA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR-

Bülent Korkmaz, daha önce bir televizyon programında, ''Lincoln'e fazla müsamaha gösterildiği ve kaptanlığın Arda'ya verilmesi gerektiği'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''O zaman aktif olarak çalışmıyordum ve fikrimi söyledim. O konuyu konuşmaya gerek yok. Lincoln'ün, ilk yarının son 6 haftasındaki performansını herkes hayranlıkla izledi. Olması gereken de öyle bir performans'' yanıtını verdi.

Takımda bazı futbolculara ceza verilmesi konusunda yönetimle görüşmesi olmadığını dile getiren Korkmaz, ileride böyle bir görüşmenin olacağını ve alınacak kararda kendisinin de etkisinin bulunacağını söyledi.

Başkan Adnan Polat'tan telefonla teklif geldiğinde mutlu olduğunu ve oturulup konuşulması gerektiğini söylediğini belirten Bülent, ''Benim de bazı isteklerim olduğunu aktardım ve başkanım bunu kabul etti. Göreve gelişimin geç mi, yoksa erken mi olduğu konusunda ben yorum yapamam'' diye konuştu.

-''TAKIMDA HERKES MÜCADELE ETMEK ZORUNDA''-

Galatasaray'dan sıkıntılı bir şekilde ayrılmasının ardından, dönüşünün muhteşem olduğu şeklinde bir yoruma, ''Dönüşümün muhteşem olması için takımın kazanması gerekir'' karşılığını veren Bülent, şunları söyledi:

''Çok az takımla çalıştım, ama baktığınızda nasıl bir oyun tarzım olduğunu görebilirsiniz. Bu, biraz elimizdeki oyuncu kadrosunun yapısına da bağlı. Uygulama zaman alabilir, ancak takımdaki herkes mücadele etmek zorunda. Başka türlü, bazı şeyleri elde edemezsiniz. Yetenekli oyuncularımızın yeteneklerinden de faydalanacağız.''

-LINCOLN DEĞERLENDİRMESİ-

Bülent Korkmaz, daha önce bir televizyon programında yaptığı, ''Lincoln'ü kazanacağım derken, takımı kaybedersiniz'' değerlendirmesi için, ''Çok büyük paralar verilerek, futbolculara imkanlar sağlanıyor. Burası Galatasaray Kulübü. Zorluğun üstesinden geleceğimize inanarak görevi kabul ettik. Konuşarak bazı şeyleri halledebileceğimi düşünüyorum. Benim de ikna gücüm var. Ayrıca, Galatasaray Kulübü'nün üzerinde hiçbir oyuncu olamaz. Burası çok büyük bir camiadır'' şeklinde konuştu.

Takımda yapacağı değişimin, ilk maça çıktıklarında görülebileceğini anlatan Korkmaz, takımın ligdeki şansının da devam ettiğini belirterek, ''Her maçı kazanmak adına oynamak zorundayız. Galatasaray takımı her zaman kazanmaya oynar. Bunun için gayret göstereceğiz ve çalışacağız. Kaybedilmiş bir şey yok, geçmişte de bunların örnekleri var'' ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı takımda genç oyunculara ve altyapıya büyük önem vereceğini vurgularken, altyapıdan gelen oyuncuların kendisi için çok daha değerli olduğunu sözlerine ekledi.

HaberTürk