CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis TV’nin canlı yayınlarının sınırlandırılmasına ilişkin, kendi parlamentosuna sansür uygulayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, “1940’ların tek parti dönemine doğru gidiyoruz” dedi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, son gelişmelere ilişkin soruları cevapladı. Meclis TV’nin canlı yayınlarına getirilen sınırlamanın anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Kendi parlamentosuna sansür uygulayan tek ülke Türkiye’dir. Parlamentodaki görüşmeleri Sayın Başbakan şov yeri olarak tanımladı. Başbakanın şov yerinde ne işi var? O şov yeri dediği yerde güvenoyu almıyor mu?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
‘Şov yeri AK PARTİ’
“Eğer şov yeri arıyorsa Sayın Başbakan AK PARTİ Genel Merkezine gidebilir. Parlamentoda her parlamenter çıkar kürsüye özgürce konuşur. Halktan bunu gizlemenin de bir anlamı yok. 1940’ların tek parti dönemine doğru gidiyoruz. Demokrasiyi geliştirelim diyoruz. Sansürlerle demokrasinin alanını daraltıyoruz.”
 
“1940’lı yıllardan kastınız İnönü dönemi mi?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:
“Tek parti dönemi dedim. İnönü eğer tek partili dönemi savunsa idi çok partili düzene geçmezdi. İnönü ile adım attık çok partili düzene geçtik, şimdi biz çok partili düzenden vazgeçip tekrar tek partili düzene geçmek için bir çaba içindeyiz. Demokrasi geriye gidiyor. Bu İnönü’yü kötülemek değil, İnönü’nün yapmış olduğu olağanüstü bir özveri ile iktidara teslim ediyor.”
 
‘Demirtaş biliyordur’
BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kürt sorununun çözümünün Başbakan’ın iki dudağı arasında olduğu yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, “İmralı ile yapılan görüşmelerin ayrıntısını bilmiyoruz. Büyük bir olasılıkla Sayın Demirtaş biliyordur. Bilen ikinci kişi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
 
‘Hükümet vaatlerimizi gerçekleştiriyor’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin seçim vaatleri konusunda hükümetin adım attığının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:
 
“Bizim bütün vaatlerimizi gerçekleştirecekler. Bu bizim vaatlerimizin ne kadar tutarlı olduğunu gösteriyor. Askerlik kısaltılacak dediğimizde ‘Peki ülkeyi kim savunacak’ demişti. Şimdi geldiğimiz noktada bizim söylediklerimizi yapıyorlar.” Yeni anayasa çalışmaları kapsamında kurulacak komisyona üye vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Daha sağlıklı bir anayasanın oluşmasına katkı vereceğiz” dedi.
 
YAŞ sürecine ilişkin bir soruya ilişkin de Kılıçdaroğlu, “YAŞ süreci yargının desteği ile hükümetin yaptığı bir operasyon” dedi.
 
radikal