Aydın’ın simgelerinden olan arazinin ipotek olarak değerlendirilmesine tepki gösteren şirketin küçük ortakları karara şerh koydu.
Aydın’ın sembollerinden birisi olan ve Merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından 1954 yılında kurulan Aydın Tekstil Fabrikası için 2002 yılında tasfiye kararı alınmıştı. Tasfiye kararının ardından gayrimenkullerini tek tek elden çıkaran şirket yönetimi, Aydın Tekstil arazisinin 3’üncü şahsıların borçlarının teminatı olarak ipotek edilmesi için tavsiye kuruluna yetki verilmesi gündemiyle olağanüstü genel kurula gitti.
Aydın Tekstil ana binasındaki genel kurula şirketin 99,5 hissini elinde bulunduran TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ali Şimşek ile sıra şirketin binde 1’lik hissesine sahip yaklaşık bin ortaktan 40’ı katıldı.
Genel kurulda divan başkanlığını yapan şirket avukatı Anıl Yetişkin, “Aydın Tekstil’in vadesi dolmuş herhangi bir borcu yok ve kasasında 3 milyon 300 bin TL’si bulunuyor. Ancak şirketin büyük hissedarı Tariş Pamuk Birliği’nin mali ve finansman yapısı bozulduğu için elinde bulunan gayrimenkulleri satışa çıkarıyor. Bu nedenle 2002 yılında tasfiye kararı alınan Aydın Tekstil’in arazisi 2012 yılında kullanacak kredilere karşılık ipotek olarak verilecek” dedi.
TEK OY İPOTEĞE YETTİ
Ortaklara yapılan bilgilendirmenin ardından yapılan oylamada şirket hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ali Şimşek’in evet oyu kullanması neticesinde Aydın Tekstil arazinin ipotek olarak değerlendirilmesi kararı alındı. Şirketin küçük ortaklarından Hümeyra Tellioğlu, alınan karara şerh koydurarak sahip oldukları hisseleri satarak ortaklıktan çıkmak için genel kurula önerge verdi. Divan kurulu ortakların önergesini önümdeki yıl Nisan ayında yapılacak genel kurulda değerlendirilmek üzere işleme koydu.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL İPOTEK EDİLECEK
Genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan Ali Şimşek, Aydın Tekstil arazisinin önümüzdeki yıl TARİŞ Pamuk Birliği tarafından ipotek olarak kullanılacağını kaydederek, şunları söyledi: “Aydın Tekstil arazisinin değerlendirilmesi için Tariş ile Aydın Belediyesi arasındaki görüşmeler yapıldı. Biz bir öneri sunduk onlar da kendilerine göre bize bir öneri sundu. İleriki günlerde iki taraf oturup önerileri değerlendirecektir. Bu işin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Aydın’ın güzelleşmesini herkes ister. Aydın Tekstil arazisinin Aydın için en iyi şekilde değerlendirilmesini isteriz. Bunun için herkesi bu olayda sağduyuya davet ediyoruz” KORUMA ALTINDA
Öte yandan daha önce üç kez ihaleye çıkan Aydın Tekstil arazisine yaklaşık 90 milyon TL değer biçildiğinden alıcısı çıkmadı. Arazinin içindeki gayrimenkul ve ağaçlar Aydın Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında olduğundan arazinin imara açılması koruma kararının kalkması ve belediyenin imar izni vermesi ile mümkün olabiliyor.