Amasya'nın Merzifon ilçesinde bankada çalışanları ve bir polisi rehin aldıktan sonra 50 bin YTL ile kaçmaya çalışan şahıs polis tarafından yakalandı.

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde banka soyan 25 yaşındaki Murak K.'nın, 750 YTL kredi kartı borcunu ödemek için banka soygununu gerçekleştirdiği öğrenildi. 50 bin YTL ile 150 metre kaçabilen Murat K., dün polis tarafından havaya açılan ateş sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştı. Zanlının emniyetteki ifadesinde, kredi kartı borcunu ödemek banka soyduğunu söylediği belirtildi.

Olay dün akşam saatlerinde Merzifon İş Bankası Şubesi'nde meydana gelmişti. Banka önünde kar maskesi takan Murak K., belinden çıkardığı silahla bankaya girerek güvenlik görevlisini rehin almıştı. Ardından banka görevlilerini yere yatırarak bir görevliden paraları çantaya koydurmuştu. Bu sırada ihbar üzerine içeri giren polis memurununda silahını alarak rehin alan Murat K., çantaya konan 50 bin YTL ile kaçmak istemiş, polisin havaya ateş açması sonucu torba içerisinde bulunan yaklaşık 7 bin 500 YTL'yi yere düşürmüş ardından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Bugün emniyette ifadesi alınan Murat K.'nın, 750 YTL kredi kartı borcunu ödemek için arkadaşlarından borç istediğini, kimsenin para vermemesi üzerine banka soyduğunu ve pişman olduğunu söylediği belirtildi. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor.
DHA