İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Şevkiye Mahallesi Fermanoğlu Değirmen Sokak'taki bir evin, sahibi tarafından ateşe verildiği ihbarında bulunuldu. Polis, itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yaptığı müdahale sonucu evin yatak odasında başlayan yangın büyümeden söndürüldü.
Polis, yaptığı araştırmada evde yaşayan kişilerin bir süre önce boşanan anneleri Ayşe Hazır (40) ile babaları Yusuf Karacaoğlan'ı (41) birleştirmek için açlık grevi yapan ve İlçe Kaymakamı İzzettin Sevgili'nin girişimi ile eylemlerini sona erdiren küçük kızkardeşler Nazlıcan (7), Aleyna (9) ve Fadime Karacaoğlan (12) olduğunu belirledi.
Polis ekipleri, çocukların ifadesi doğrultusunda, eski eşinin evlendiği haberi üzerine sinirlenen Yusuf Karacaoğlan'ın evi ateşe verdiğini belirledi. Ekipler, Karacaoğlan'ı bulmak için çalışma başlattı. Bu arada, polisler, anne Ayşe Hazır'ı da arayarak çocukların yaz tatillerini geçirmek için geldikleri babalarına ait evde yangın çıktığını, babanın ise evi terk ettiği haberini verdi.
Çocukların velayetinin verildiği Hazır'ın, çocuklarına bakamayacak durumda olduğunu ve onları bir devlet yurduna yerleştirmek istediğini belirterek, gerekli yasal işlemleri başlatmak için ilçeye geleceğini ifade ettiği öğrenildi. Polis, Cumhuriyet Savcısı ile yaptığı görüşmenin ardından çocukları amca İbrahim Karacaoğlan'a teslim etti.
Kız kardeşlerin en büyüğü Fadime, babalarının annesiyle yaptığı telefon görüşmesi sonrası sinirlenerek evi ateşe verdikten sonra kendisi ve 2 kardeşini de alarak evden ayrıldığını, ancak yolda babaları ile gitmekten vazgeçerek eve döndüklerini belirtip, ''Atık babamla asla birlikte yaşamak istemiyoruz. Bir devlet yurduna yerleştirilmek istiyoruz. Annemle de kalabilir miyiz bilmiyorum'' dedi.
Kardeşlerden Aleyna da ablası gibi devlet yurduna yerleştirilmek istediğini ifade ederken Nazlıcan yurtta kalmak istemediğini söyledi.