Ankara İl Jandarma Komutanlığı, genç kızlara kendilerini asker olarak tanıtıp, evlenme vaatleriyle çok sayıda genç kızın kredi kartlarından para çektikleri belirlenen 6 kişilik şebekeyi çökertti.

Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, aralarında bir asker kaçağının da bulunduğu dolandırıcılar, önceki gün yapılan Volkan Operasyonu ile yakalandı. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, zanlıların genç kızlarla internet ortamında(Chat yaparak) konuşarak kendilerini yüzbaşı ve üsteğmen olarak tanıttıkları ortaya çıktı.

Yemin İ, ve Selçuk Ç isimli örgüt liderlerinin genç kızları evlenme vaadiyle kandırıp kredi kartlarından alışveriş yaptıkları ve bu şekilde genç kızlardan tam 200 bin YTL aldıkları belirlendi.

Suç örgütünün diğer 4 üyesi ise kızların dolandırıcılara güvenmesi için Yemin İ. ve Selçuk Ç."ye "komutanım" diye hitap ettikleri, para transferinde aracılık yaptıkları, asker kıyafetlerini ve silahları saklayarak yardım ve yataklık ettikleri öğrenildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı"nda sorguları tamamlanan 6 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından Ankara Adliyesi"ne sevk edildiler.
ANKA