Adana'da, 27 Haziran 1998'de meydana gelen deprem sırasında dünyaya gözlerini açan 12 yaşındaki Emre Mert, doğum sırasında beynindeki su toplamasına bağlı olarak geçirdiği felç nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamını sürdürüyor.

Hastalık nedeniyle kafasında doğumdan sonra yaklaşık 5 ay süreyle büyüme de oluşan küçük Emre'nin tek isteği ise akranları gibi çok istediği saklambaç oyununu oynayabilmek.

Merkez Yüreğir ilçesi Çatalpınar köyünde yaşayan ve geçimini çiftçilikle sağlayan Feride Mert, 4 çocuğundan biri olan Emre'nin şansızlığının onlarca kişinin hayatını kaybettiği 1998 Adana depremi ile başladığını söyledi.

Hamileliğinin 8'nci ayında doktorların çocuğunun başında Hidrosel (beynin su toplaması) adı verilen hastalık tespit edildiğini belirten anne Mert, “Hastalığa bağlı olarak oğlumun başında büyüme oluşuyordu. Doğum sonrası özel bir hastanede ameliyat yapıldı. Yaklaşık 5 ay süren tedavi ile büyüme durduruldu ancak, oğlumun kafası normalden daha büyük kaldı” dedi.

Anne, hastalığa bağlı olarak Emre'nin bacaklarında da felç oluştuğunu ve oğlunun hiç yürüyemediğini ifade ederek, yaşamını ise tekerlekli sandalye sayesinde sürdürdüğünü bildirdi.

ANNESİ AYAKLARI OLDU

Hastalığına rağmen hayattan kopmayan Emre'nin tek dayanağı ise annesi oldu. İkinci kattaki evlerinden her gün sırtında taşıyarak indirdiği oğlunu tekerlekli sandalyesine bindiren Feride Mert, yaz kış demeden okuluna götürdüğü Emre'nin ilköğretim beşinci sınıfa gelmesini sağladı.

Tekerlekli sandalyesine rağmen arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar oynayan Emre'nin tek isteği ise bir gün arkadaşları ile çok sevdiği saklambaç oyununu oynayabilmek.

Saklambaç oynayacağı günün hayali ile yaşayan Emre, okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini söylüyor.

4 BİN TL'YE YÜRÜYEBİLİR

Bu arada, ailesi ve arkadaşları tarafından çok sevilen Emre'ye Yüreğir Lions Kulübünce yeni bir tekerlekli sandalye hediye edildi.

Özel bir hastanede muayene de ettirilen Emre'nin, maliyeti 4 bin TL olan belden kemerli uzun bacak cihazı sayesinde yürüyebileceği bildirildi.

Aile ise cihazı alabilmek için şu an için maddi durumlarının yeterli olmadığını belirtti./hürriyet