Dünyada küresel ısınmayla birlikte kuraklığın büyük boyutlara ulaşması suyu gündemin en önemli maddesi haline getirdiğini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Söke İlçe Başkanı Ali Mürteza Güzelyağdöken, Söke"de bu yıl suyun durumunun geçen yıla göre iyi olduğunu, pamukta verimin de yüzleri güldürdüğünü belirtti.
Söke Ovası Sulama Birliği ve sivil toplum örgütlerinin bu yıl el birliği ile yaptığı çalışmaların sonuç verdiğini Söke yerel basınının da konuya duyarlı davrandığını belirten Ali Mürteza Güzelyağdöken; “Su kullanımı günümüzde artık çok dikkatli olmalı. Barajlarımızın tamamlanmasıyla bölgemiz rahat bir nefes alacak. Ancak barajlar olsa da suyun kullanımında tasarruflu olmak zorundayız” dedi.
Aydın İl genel Meclisindeki toplantılarda "su" konusunun başlıca gündem maddesi olduğuna dikkat çeken AK Parti İlçe Başkanı Ali Mürteza Güzelyağdöken; “Bugün Menderes suyunun tıpkı içme suyu hattı gibi kapalı sistemde taşınması projeleri konuşulur oldu. İl genel meclisi olarak bölgede tarım arazilerinin sulanması için gölet projelerine de büyük önem veriyoruz. Aydın ilinin en büyük gölet projesini Çavdar Köyünde gerçekleştireceğiz. Çavdar Göledi hem ormanların korunmasında, hem de sulamada kullanılacak. Benzer bir projeyi Doğanbey Köyünde zeytinlik arazilerin sulanabilmesi için hayata geçirmek istiyoruz. Büyük ölçüde zeytin fidanı dikimi yapılan Doğanbey"e KÖYDES"ten yapılacak sulama göledi ile damlama sulama yapılabilecek. İnşallah kısa sürede bu projeleri hayata geçirebiliriz” diye konuştu.