“Beşiktaş"ın kredisi var ama F.Bahçe"nin hiç yok. Beşiktaş"ı yenmek istiyorsan çift forvet oynamak şart. Yoksa Mustafa hoca, tek forvetli takımlara karşı orta sahada üstünlük sağlıyor.”

FUTBOL kamuoyu cumartesi günü Kadıköy"de oynanacak derbide neler yaşanacağını merakla bekliyor. Sokakta kahvede herkes "teknik direktör rolüne" soyunup kendi aralarında kadro bile kuruyor. Peki maç öncesi ve sonrası yaptığı zekice yorumlarla kamuoyunun büyük beğenisini kazanan Rıdvan Dilmen ne diyor? VATAN, "Şeytan"ın cumartesi pazar günleri NTV"de derbiyle ilgili yaptığı yorumları derledi:

“F.BAHÇE bu haliyle fazla pozisyona giremez. Orta sahadaki ve öndeki adamlar iyi değilse ve üretkenlikten uzaksa bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. F.Bahçe"nin fiziki olarak şu anda iyi olmadığı bir gerçek. Bunu herkes görüyor. Ancak kesinlikle şu unutulmamalı ki, F.Bahçe ne kadar kötü olursa olsun derbi maçların sonucu farklı oluyor. 3 neticenin de olması mümkün ve sürpriz değil. Çünkü F.Bahçe, en kötü döneminde G.Saray"a Kadıköy"de 4 attı. Burada önemli olan antrenörlerin hangi taktik anlayışla sahaya çıkacakları.

"1 PUAN VERSENİZ GELMEZ"

EĞER F.Bahçe müsade ederse Beşiktaş üstüne gelir. Çünkü Beşiktaş"ın kadro yapısında boş alanları iyi kullanan ve Holosko gibi çok iyi dripling yapan oyuncular var. Mustafa Denizli"ye 1 puan verseniz gelmez bile Kadıköy"e. Bana göre F.Bahçe"nin tüm problemi öndeki oyuncuların performansı. Eğer forvet oyuncuları böyle formsuz olurlarsa F.Bahçe maç falan kazanamaz.

"ÖNE GEÇEN BEKLEYECEK"

TAKIMLARIN genel durumuna baktığınızda bu maçı mutlaka kazanması gereken takım F.Bahçe. Beşiktaş"la arasında 5 puan fark olduğu için kredisi hiç yok. Beşiktaş"ın ise var. Denizli oyuncularına ne derse desin rahat olacaktır futbolcular. Bence maç öne geçen takımın bekleyeceği bir maç olacak. Bu kez iki takımın da defansın arkasına hem top atabilen hem de koşu yapabilen oyuncular var. Bunlar çok önemli faktörler.

"SİVOK FAKTÖRÜNE DİKKAT"

BEŞİKTAŞ"I yenmek isteyen takım çift forvetle oynamalı. Yoksa işleri çok zor olur. Beşiktaş"ın şifresi belli çünkü. Mustafa Denizli 3"lü defansla oynuyor ve rakip eğer tek forvetle sahadaysa stoperlerden Sivok"u ön liberoya kaydırıyor. Böylece de Delgado ve Cisse"nin geri gelmesine gerek kalmıyor, hücumda rahat çoğalıyorlar. Tello"yu da Ertuğrul Sağlam"a göre kanada hapsetmiyor ve daha verimli kullanıyor. Sivok öne çıkınca defans zorlanmıyor mu? Zorlanmıyor. Çünkü rakip forveti sırayla İbrahim Toraman ve Zapo kucağına alıyor, diğeri sarkık oynuyor. Yani Beşiktaş tek forvet oynayan rakiplerin karşısında Sivok"la orta sahada üstünlük kuruyor. Burada hocaların dikkat etmesi lazım.

"GÜİZA YALNIZ KALMAMALI"

BEŞİKTAŞ"I yenmek istiyorsan çift forvet şart. Yani kısacası Güiza ileride yalnız olursa F.Bahçe"nin işi zor. Alex, kesinlikle Güiza"nın yanında oynamalı derbide. Savunma özelliği olarak düşündüğünüzde Beşiktaş daha avantajlı görünüyor. Sivok ve Zapo aşısı tutmuş durumda. Uyum içindeler ve kademe anlayışı da var. Ancak F.Bahçe açısından durum pek o kadar içaçıcı değil. Lugano ve Edu araya atılan toplarda kalede büyük tehlike oluşturuyor, sıkıntı yaratıyor.

"DENİZLİ CİĞERİNİ BİLİYOR!"

ŞU faktör de unutulmamalı. Mustafa Denizli, daha önce F.Bahçe"yi çalıştırdı. Yani F.Bahçe camiasını, beklentileri şunu bunu çok iyi biliyor. Aragones ise evdeki yabancı modunda. Belki bunlar birebirde etkili değil gibi görünüyor ama motivasyon açısından perde arkasında kalan önemli etkenler. Nasıl F.Bahçe"nin Kadıköy"de G.Saray"a karşı ezici bir üstünlüğü varsa, Beşiktaş"ın da Kadıköy"de F.Bahçe"ye karşı psikolojik etkisi var. Haa son maçlarda bu biraz değişir gibi oldu ama bir kaç sezon öncesini hatırladığınızda bunu görebiliyorsunuz. Özetlersek bana göre derbilerin favorisi olmaz...