G.Saray Başkanı Adnan Polat, transferde yerli bir santrfor hariç istedikleri tüm oyuncuları alarak müthiş bir kadro kurduklarını söyledi. www.maraton.com.tr adlı internet sitesine özel açıklamalarda bulunan G.Saray Başkanı, “Göreve geldiğimizde '3 yılda müthiş bir takım olmak istiyoruz' demiştik. G.Saray'ın kadrosuna ve yedek kulübesine bakarsak bunu da başardık. Orta sahada Mehmet Topal, Arda, Elano, Keita var ama Serdar Eyilik'i de kimse yabana atmasın. Bir de yerli santrfor istiyorduk ama o konuda sonuca ulaşamadık” sözüyle Sercan Yıldırım konusundaki üzüntüsünü ortaya koydu.

UFUK'UN GELECEĞİ PARLAK

Manisaspor'dan transfer ettikleri kaleci Ufuk Ceylan hakkında görüşleri sorulan Polat, “Ufuk gelecekte Türkiye'nin en büyük kalecisi olacak. G.Saray ve A Milli Takım'ın vazgeçilmezi olacak. Yalnızca futbolcu olarak değil, karakter olarak da böyle bir ismi kadromuza kattığımız için çok mutluyum” dedi. Polat, Ufuk'un transferine karşılık Manisaspor'a takas verilen oyuncular ve Antalyaspor'a giden Necati Ateş hakkında ise, “Yaser iyi futbolcu. Mehmet Güven ve Necati de öyle. Ancak bu futbolcuların oynamaları lazım. Gitmeleri onlar adına da iyi oldu. Aramızda kırgınlık olmadı” diye görüşlerini aktardı.


MALİ SIKINTI OLMAZ

Polat, sona eren birinci transfer döneminde 16 milyon euro harcadıklarını ve bu parayı 4 yılda ödeyeceklerini açıkladı. G.Saray Başkanı, “Bu çok büyük bir yöneticilik başarısı. Rijkaard, futbolcular ve yöneticilerden çok memnunum. Ali Haşhaş, Işın Çelebi, Murat Yalçındağ... Hepsinden çok memnunum. Özellikle Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin'in çok büyük çabaları oldu” diye konuştu. Takımı büyük ölçüde yenilediklerini kaydeden Polat, “Eskilerden Emre Aşık'a saygı duyuyorum. Ayhan'dan çok memnunum. Sabri kendisini geliştirdi. Diğerleri zaten yeniler. İstediğimiz transferleri yaptık" açıklamasında bulundu.


SEYRANTEPE MÜJDESİ

Polat, Seyrantepe'de yapımına TOKİ tarafından devam edilecek Türk Telekom Arena hakkındaki gelişmelerle ilgili olarak, “Stadın yapımı gecikti ama sorunlar aşılıyor ve eylülde çalışmalar yeniden başlayacak” dedi. Teknik direktör Rijkaard hakkında da görüşleri sorulan Polat, “Yorgunuz belki ama her şeye değiyor. Rijkaard'ın hoşgörülü ve mütevazı olması beni çok etkilemişti. Tanıdıkça daha çok etkileniyorum. İyi ki böyle bir karar almışız. O işine aşık ve saygılı bir insan” diye görüşlerini aktardı. G.Saray Başkanı Beşiktaş'la oynayacakları derbi için ise “Derbilerde her şey olur. Sonucunu önceden kestirmek güç” değerlendirmesi yaptı.


Kaldı, mutlu oldu

Transferde adından en çok söz ettiren futbolcu olan Bursaspor'un genç golcüsü Sercan Yıldırım, “Bursaspor'da çok mutluyum. Kalmam iyi oldu” dedi. Transfer söylentileri nedeniyle zaman zaman zor günler yaşadığını kaydeden Sercan, “Transfer sezonu bitti ben de rahatladım” diye konuştu. Özellikle transfer dedikodularının olduğu dönemde taraftarların kendisini sahiplenmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Sercan, “Bu nedenle gönlüm rahat. Transfer söylentileri futbolumu hiç etkilemedi” diye konuştu. / yenişafak