Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesisin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu araç ön lastiğinin patlaması sonucu sürücü direksiyon hakimini kaybetti. Şerit ihlali yapan araç karşı yönden gelen bir başka otomobil ile kafa kafaya çarpışınca kazada 4 kişi hayatını kaybetti 2 kişi yaralandı.

Kırklareli'nin Vize'den İlçesi'nden Çerkezköy yönüne gelmekte olan Metin Erkul yönetimindeki 34 UJD 25 plakalı araç, Vize Bölge Trafik yakınlarında sol ön lastiğinin patlaması sonucu sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun karşı şeridine geçti. Bu sırada, Saray istikametten gelerek Vize istikametine seyreden Nebi Doğankal'ın kullandığı 39 DN 319 plakalı araç, Samet Kalıp Fabrikası'nın 5 yöneticisini taşıyan araçla kafa kafaya çarpıştı.

FABRİKANIN 4 MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada, Samet Kalıp Ar-Ge Müdürü Metin Erkul yönetimindeki araçtan bulunan, Fabrika Satış Müdürü Hamdi Yaşar İslim (56), Üretim Müdürü Ali Keskin (37), Fabrika Müdürü Yusuf İzzettin Özkan (48) ve Kalite Güvence Müdürü Halil Alfman (36) hayatını kabetti. Aynı araçta bulunan ve araç sürücüsü olduğu ifade edilen Ar-Ge Müdürü Metin Erkul'un ise ağır yaralanarak Çorlu Şifa Hastanesine kaldırılğı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi. Erkul'un hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı, diğer araç sürücüsü Nebi Doğankal'ın ise kazayı hafif yaralarla atlattığı kaydedildi.

POLİSLER ŞAŞIRDI KALDI

Kazanın ardından olay yerine gelen trafik polisleri, gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Kazada hayatını kaybeden 4 kişide de bir damla kan bulunmadığını ifade eden polisler, "Bu tip kazalarda, genellikle çarpmanın gerçekleştiği bölümde oturan iki kişi hayatını kaybeder. Ama bu kazada hem 4 kişi hayatını kaybetti, hem de hiçbirinin üzerinde bir damla kan bulunmuyor. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz." diyerek, yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdiler. cesetler otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor./milliyet